Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel

Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel
Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss és jó sok csiperkegomba, kertből újhagyma, zsenge borsó (mirelit vagy friss),  friss kerti zöldfűszerek, spagetti - máris kész a finom és gyors ebéd.

A szósznak nem csak a finom tejszín, hanem a friss zöldfűszerek, a friss csiperkegomba jellegzetes zamata, és a füstölt sajt, a natúr tömlős sajt is együttesen ad finom ízt. :-) Ebben az ételben próbáltam ki , a nem régen változtatott és újra kapható  Medve sajt család új és nagyon finom tagját, a natúr tömlőset, sokkal teltebb sajtosabb íze van, mint régen.:-))

Nem az olcsó tömlős sajt kategória, de megéri, nagyon finom vele az étel.:-)

Spagettival, akár linguinivel tálalva, finom.:-)

Ennyi a történet.:-)

hozzávalók / 5 adag

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

A friss csiperkegombát tisztítás után a tönkjével együtt, felszeleteljük, kicsit vastagabb szeletekre vágva, hogy megfővés után is látható és harapható gomba maradjon a tányéron.

Az újhagyma végét levágjuk, éppen csak a gyökér részét vékonyan, de nem csak a fehér, hanem a friss és zsenge zöld részét is felszeleteljük.

Újburgonya levest ettünk előtte, sok friss zsenge zöldséggel, csipetkével.:-))

Valami hasonló friss, újzöldséges levest, krémlevest tálaljunk-kínálhatunk még elé.

Nagyon finom friss földi epres-szamócás sütit, sárgabarackos sütit kínáljunk, illetve tálaljunk utána.:-))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát tisztítsuk meg, és vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. Az olajon a felkarikázott újhagymát (zöld része is), fokhagymát áttörve, kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, kb. 2 perc, beletesszük a vastagabbra szeletelt gombát (a tönkjét is beleszeleteljük), a zöldborsót, vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és őrölt borssal.
  3. Teszünk bele finomra vágott zellerzöldet, petrezselymet, tárkonyt, és főzzük kb. 20-25 percig 150-160 fokon fedő alatt, kóstoljuk, ha készen van, puha, belenyomjuk a két tömlős natúr ömlesztett sajtot, és a reszelt füstölt sajtot, pár percig főzzük. Készen van.
  4. Felöntjük a tejszínnel, keverés mellett összeforraljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, ha felforrt, pár perc főzés után készen van, kikapcsoljuk.
  5. Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, és a szósszal együtt tálaljuk vagy egymás mellett vagy összeforgatva.
  6. Tálaláskor a felhasznált fűszerzölddel díszítsük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 315
elküldve: 8
receptkönyvben: 156
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csiperkés-zöldborsós tejszínszósz, gombás zöldfűszeres spagetti, tejszínes tészta zöldborsós raguval

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikki
vikki / vikki Mon, 2012-06-04 13:46

Elkészítettem és nagyon-nagyon finom! Köszönöm a receptet!:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-06-05 08:06

Kedves vikki!

Nagyon örülök neki, szívesen: kedves egészségetekre! :-))

Nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-01 22:01

Kedves csikipi!

Nagyon szépen köszönöm, remélem, hogy ha elkészíted, Nektek is ízleni fog.:-))
Tényleg finom, gyors, és ízekkel teli.:-))

Szép június eleji hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-01 21:59

Kedves Lillabella!

Nagyon szépen köszönöm, remélem, ízleni fog, ha elkészíted.Jó étvágyat kívánok hozzá:-))

Szép hétvégét!

Éva-Anyóca

Lillabella
Lillabella Fri, 2012-06-01 21:51

Éva-Anyóca kedves, hogy ez milyen gyönyörű! Már önmagában vidámság, hogy ráleltem:) Köszönöm szépen neked! LB

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-01 21:34

Kedves jolci!

Másik recepthez kell, köszönöm, hogy észre vetted.:-))
Már nincs ott.
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-01 21:29

Kedves veressandrea!

Köszönöm szépen, finom, érdemes ezzel a fűszerrel is ,nem csak levest készíteni:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

jolci
jolci Fri, 2012-06-01 20:25

Bocsika,de hová kell a másfél kanál pirospaprika?:)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2012-06-01 16:49

Kedves Éva-Anyóca, Ez igazán szemet gyönyörködtető :-) Biztosan nagyon fincsi is. Köszönet érte. További szép napot! Andi

1255
csiperkegomba 750 g
újhagyma 6 db
fokhagyma 2 gerezd
1 kk
négyszínű bors 2 kk
zöldborsó 600 g
olívaolaj 2 ek
tömlős krémsajt 20 dkg
füstölt sajt 15 dkg
víz 4 dl
zellerlevél 3 db
petrezselyem 1 csokor
tárkony 2 ek
habtejszín 4.5 dl
spagetti tészta 75 dkg
víz 3 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg