Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-gombás pulykaraguleves

Tárkonyos-gombás pulykaraguleves
Tárkonyos-gombás pulykaraguleves
105 perc / előkészület: 45 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tartalmas, sűrű, laktató leveseket. Önállóan is megállják a helyüket ebédre, főleg ha palacsinta, fánk, vagy egyéb édesség kíséri őket. A maradék pedig remek test-és lélekmelengető vacsora egy hideg estén.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykahúst az inaktól és hártyáktól megtisztítva felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd kevés étolajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük és lassú tűzön pároljuk.
  2. Megtisztítás után a zöldségeket felkarikázzuk, ill. kockákra vágjuk, és ha a húst már félpuhára főztük, azokat is hozzáadjuk a  maradék csontlével (vagy egy liter vízzel és 2 leveskockával) együtt. Puhulásig közepes tűzön főzzük.
  3. A tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt, hozzámerünk egy pár kanállal a forró levesből, csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Tárkonyecettel, vagy ennek híján bármilyen ecettel (én ehhez használtam már körteecetet is pl.). Ha kell, a többi fűszerrel is utánaízesítjük. 
  4. Jó forrón tálaljuk, tejfölt kínálhatunk hozzá.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 24 240
elküldve: 12
receptkönyvben: 666
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

pulykaraguleves, raguleves pulykahúsból, ecetes-tárkonyos pulykaraguleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csatadi.nora
csatadi.nora Sat, 2013-03-09 16:41

Nagyon finom lett. A csontlevet két csirkemellcsont hozzáadásával oldottam meg, no meg egy kis ételízesítővel. Köszönöm a jó receptet!

orgona70
orgona 70 / orgona70 Thu, 2012-08-23 13:24

Én is hasonlóan készítem a ragulevest, szóval nekem is ínycsiklandozó az étel. Csatlakozom csikipi-hez....gyönyörű a cserépedény. Ebben talán még finomabb az étel :) ...Böbe

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-01-26 17:46

A hozzávalók alapján biztosan finom, jól is néz ki, de a kerámia tálat is elfogadnám. Üdv. Piroska

341
pulykacomb 40 dkg
sárgarépa 5 dkg
fehérrépa 5 dkg
zöldborsó 5 dkg
zeller 5 dkg
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
étkezési keményítő 2 evőkanál
alaplé 1 l
főzőtejszín 3 dl
tárkonyecet 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
citromlé 5 csepp
0 ízlés szerint