Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos gombás-spárgás csirke

Tárkonyos gombás-spárgás csirke
Tárkonyos gombás-spárgás csirke
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom aromás étel, én vajon lepirított, medvehagymával megszórt gnocchival tálaltam.

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat ízlés szerint darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd a felhevített olajon hirtelen mindét oldalát átsütjük. Ezután az edényből kivéve félrerakjuk.
  2. A maradék szafthoz hozzáadjuk a vajat, a felszeletelt hagymát, és egy csipet sóval megfonnyasztjuk. Ezután megszórjuk egy púpos teáskanál liszttel, kicsit átpirítjuk rajta, felöntjük a borral, tejszínnel és kb. 4 dl alaplével, felforraljuk, és belerakjuk az elősütött húsdarabokat.
  3. Fűszerezzük, sóval, fehér borssal, tárkonnyal és a babérlevéllel, lefedjük, és főzni kezdjük, időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon le, a liszt miatt hajlamos rá. A sózással vigyázzuk, mivel az alaplé is sós!
  4. Amíg fő, előkészítjük a spárgát, a végeit lepattintjuk, a maradékot kb. 3 centis darabokra vágjuk, a fejeket különvesszük, ezt egy kicsit később adjuk az ételhez. Ahogy puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a spárgadarabokat a fejek kivételével, ha szükséges, a maradék alaplé is mehet bele.
  5. A főzési idő vége felé mehet bele a maradék spárga is. A felszeletelt gombákat kevés forró olajon megpirítjuk, majd a kész ételhez keverjük, végül pár csepp citromlével beállítjuk az ízét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 883
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkecomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

765
csirkecomb 2 db
csirkemell (csontos) 1 db
csirkeszárny 2 db
vöröshagyma 1 nagy db
zöldspárga 30 dkg
gomba 25 dkg
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek
szárnyas alaplé 5 dl
babérlevél 2 db
finomliszt 10 dkg
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
citromlé 6 csepp