Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos jérceraguleves

Tárkonyos jérceraguleves
Tárkonyos jérceraguleves
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen csirke vagy pulyka melléből, mellfiléjéből, pulykamedalionból is elkészíthető; én is rendszerint csirkét használok, hiszen ritkán lehet hozzájutni megfelelő forrásból, valóban jérce korban lévő kapirgálóshoz.

A karalábét-zellert a húslevesben kedvelem igazán, míg a család többi tagja ott sem igazán, így ebbe a levesbe nem került, ahogyan ez alkalommal gomba sem. Ezekkel bátran gazdagítható, de a zöldség-hús arányát feltétlen tartsuk meg!

A citromot is elhagytam idővel, mert számomra egy kevés citrom leve is túlzóan sok lesz a levesben, bármikor is adom hozzá. A főzés végére így is fellelhető lesz egy picike, nem tolakodó savanykás íz, ami szerintem éppen elegendő.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jércemelleket kifilézzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, lehet közte kevés egészen apró is.
  2. Megfelelően nagy edénnyel indítsunk! A hagymáinkat kifejezetten finomra aprítjuk, és a vöröshagymát kacsazsíron üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a húst, és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Ha már levét kezdi engedni, rögvest felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és 1 tk sót is. Újra forraljuk, és alacsony lángon lefedve 20 percig pároljuk.
  3. Hozzáadhatjuk az időközben apróra vágott répákat, kóstolás után szükség esetén még 1 tk sót és ½-1liter vizet. 20 percig lefedve tovább pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót (mirelit esetben már a répákkal együtt!), és 10 perc alatt készre főzzük.
  4. A tejfölt a hőkiegyenlítés érdekében simára keverjük 4-5 ek leveslével, majd hozzáadjuk a már tűzről levett, forrásban nem lévő leveshez, és laza mozdulatokkal elkeverjük. Tálalhatjuk, és jóízűen elfogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 560
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pozsonyikifli

Mióta szakács: 2016.07.28.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos raguleves gomba nélkül, citrom nélküli csirkeleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

193
csirkemell filé 50 dkg
sárgarépa 25 dkg
fehérrépa 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
kacsazsír 1 ek
petrezselyem 1 teáskanál
tárkony 1 teáskanál
2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 csipet
fekete bors 1 csipet
tejföl 1 dl
víz 1.5 l