Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-kakukkfüves burgonyasaláta

Tárkonyos-kakukkfüves burgonyasaláta
Tárkonyos-kakukkfüves burgonyasaláta
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi burgonyasalátának szoktam csinálni sült húsok, fasirtok stb. mellé vagy vendégváró köretnek. Reggel korán elkészítem, hűtőben vár a tálalásig. Csak közvetlen a kínálás előtt díszítem.

hozzávalók / 8 adag

A burgonyasalátához

A dresszinghez

A díszítéshez

ajánlat

Nagyon jó a hideg sültek, fasírtok, rántott húsok, rántott hal mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat négybe vágva, sós vízben megfőzzük.
  2. A vöröshagymát vékonyra szeletelve, egy kis tálban meglocsoljuk a fél citrom levével (elveszi az erős hagymaízt és finom is bele).
  3. A burgonyát és az almát apróra szeleteljük, a tojásokat felkarikázzuk, hozzáadjuk a citrommal meglocsolt hagymát is.
  4. A dresszinget kikeverjük a jelzett fűszerekkel és a tojássárgájával, ráöntjük a burgonyára.
  5. Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, paradicsommal díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 332
elküldve: 4
receptkönyvben: 133
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ünnepi burgonyasaláta, majonézes-almás burgonyasaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

neni
neni Tue, 2012-01-03 19:06

Kis eltéréssel én is így szoktam elkészíteni. Nyers tojássárgáját soha nem teszek bele. Anélkül is nagyon finom.

189
burgonya 4 db
főtt tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
citromlé 0.5 citromból nyert
alma 1 nagy db
tejföl 375 g
majonéz 1 ek
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
paradicsom 1 kis db
petrezselyem 2 szál