Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal

Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal
Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek új dolgokat is kipróbálni, és a brokkol krémlevesen kívül még nem készítettem ilyen finomságot. A szokásos liszt helyett most krumplival sűrítettem, és nem hígítottam fel nagyon.

Igazán finom, könnyű kis leves lett belőle egy ebéd első fogásaként. A tökmag is igazán feldobta.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apróra kockázzuk.

  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk (ha mirelitet használunk, csak dobjuk felengedés nélkül lobogó vízbe), és a krumplival együtt egy fazékba téve felöntjük vízzel. A leveskockával, sóval és tárkonnyal ízesítsük.

  3. Addig főzzük, míg a krumpli és a karfiol is megpuhul.

  4. A tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni, majd merülő mixerrel turmixoljuk le. (Én hagytam kicsit darabosabbra.)

  5. Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk bele még vizet. Öntsük bele a tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.

  6. A tökmagot száraz serpenyőben mérsékelt lángon pirítsuk át. A levest a tökmaggal megszórva kínáljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 277
elküldve: 7
receptkönyvben: 179
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes karfiolleves, krémleves karfiolból, tökmagos karfiolkrémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Thu, 2017-05-18 19:11

Nagyon ízletes a leves. A tárkonyt eddig csak ragulevesben használtam, nem gondoltam, hogy a karfiolhoz is illik. Köszönöm!

Üdv: Klaudia

hTke
hTke Mon, 2015-04-27 13:46

Hétvégén ezt készítettem levesnek, a zöldség arányokra annyira nem figyeltem, csak tettem bele amit találtam otthon: karfiol, krumpli és egy fej karalábé. Nagyon finom lett a tárkonnyal megbolondítva. Egyszerű elkészíteni, és jó sok lett belőle, de fogy rendesen : ) Kukoricapehely&levesgyöngy keverékével tálaltam.

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2015-12-13 14:55

Nálunk is levesgyönggyel került az asztalra, és szintén csak dicsérni tudom a receptet. :) Bár nekünk még egy kis sóra szükség volt utóízesítéshez.

136
karfiol 1 nagy fej
burgonya 3 közepes db
leveskocka 1 db
1 tk
tárkony 1 ek
főzőtejszín 2 dl
tökmag 5 dkg
víz 2 l