Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos lencseleves

Tárkonyos lencseleves
Tárkonyos lencseleves
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom laktató leves.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt lehéjazzuk, vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert szintén apró kockákra vágjuk. A lencsét egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. A kolbászt egy fazékban egy kicsit kisütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk a liszttel és további 1-2 percig sütjük, a végén hozzákavarjuk a paprikát is.
  3. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a lencsét és a babérlevelet. Felfőzzük kb. 40 percig.
  4. Hozzáadjuk a kolbászt, és a kevés forró levessel és mustárral simára kevert joghurtot. Sóval, borssal ízesítjük, és további 5 percig főzzük.
  5. Megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal és citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 041
elküldve: 8
receptkönyvben: 218
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencseleves tárkonyosan, tárkonyos leves lencsével, lencseleves másként

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.zsuzsi
v.zsuzsi Thu, 2018-04-05 09:26

Kedves Glaser!
Elkészítettem ezt a levest, mert nagyon szeretjük a kolbászos lencselevest, szeretjük a tárkonyos ízt, a tárkonyos ételeket, DE! Valahogy nekem ez a magyaros füstölt kolbász (és lehet itt rontottam el?) a tárkonnyal nem igazán harmonizált. Egyébként tárkony nélkül ugyan, de hasonlóan készítem ezt a levest én is. Valószínűleg ízlés dolga, hogy kinek hogy jön be ez az ízkombináció, de gondoltam megosztom azokkal, akik esetleg szintén ki szeretnék ebben a formában próbálni .
Egyébként szeretem az ételeidet, ezúton gratulálok is hozzá. Több receptedet lementettem és elkészítettem.
Üdvözlettel: Zsuzsi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-02-15 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.02.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

588
paprikás kolbász 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
zeller 75 g
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1.5 evőkanál
alaplé 1.75 l
lencse 250 g
görög joghurt 2 dl
mustár 1 ek
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
tárkony 2 ek