Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos leves füstölt hússal

Tárkonyos leves füstölt hússal
Tárkonyos leves füstölt hússal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest akkor szoktam készíteni, amikor nagyon kevés időm van az ebédre. Nagyon kevés munka van vele, és ha éppen nincs második fogás, akkor sem marad senki éhes, mert nagyon kiadós. Nekem mindig van elrakva ecetben tárkony, így ezt használom ehhez a leveshez, így nem kell külön ecet is a levesbe. Ha szárított vagy friss tárkonyból készítjük, akkor viszont szükséges bele egy kis ecet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt húst megfőzzük. Amikor megfő, félretesszük.
  2. A levét felöntjük annyi vízzel, hogy ne legyen túl sós. Apróra vágott tárkonyt és kevés ecetet teszünk bele. Ezután 1 evőkanál lisztet hideg vízzel csomómentesen elkeverünk, és beleszűrjük a levesbe.
  3. Amikor felforrt, 1 tojásfehérjét beleütünk, és gyorsan elkeverjük, majd fél csésze rizst főzünk bele. Amikor a rizs félig van megfőve, személyenként 1-1 tojást óvatosan beleütünk, és így főzzük tovább.
  4. Amikor a rizs és a tojás is megfő, elzárjuk a tüzet, 1 tojássárgáját 2 evőkanál tejföllel összekeverünk, és beleszűrjük a levesbe.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 335
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csandi

Mióta szakács: 2014.02.11.
17 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

füstölt tarjás leves rizzsel, tárkonyos húsos leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
füstölt tarja 35 dkg
tárkony 3 kk
ecet 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
tojás 5 db
rizs 0.5 bögre
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
víz 2 l