Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos nyúlpaprikás

Tárkonyos nyúlpaprikás
Tárkonyos nyúlpaprikás
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyúlhús nagyon egészséges, és a diétámhoz is teljesen megfelelő. A bográcsozás első idei zsengéjét vele követtem el. A nyuszi a mesék szerint nagyon szereti a sárgarépát és a gombát, ezért gondoltam, a bográcsból sem fogja kirugdalni. Az elképzelésem teljesen bevált, mert nagyon finomra sikeredett. Magamnak kölest főztem, a családom többi tagja tarhonyát kapott köretnek. Mellé fejes saláta volt.

hozzávalók / 6 adag

nyúlhoz

páchoz

ajánlat

Aki szeret bográcsozni, és a nyulat sem házi, sem vad mivoltában nem veti meg, az bátran kipróbálhatja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész nyulat az előző este feldaraboljuk, és babérlevelekkel, a borókabogyókkal és a fokhagyma gerezdekkel jó kis vörösborban egy éjszakára páclébe tesszük.
  2. Másnap kiszedjük a pácléből egy tésztaszedőre, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon. (A bort most az egyszer nem használtam fel, mert a paprikásban nem jól mutat és a tejföllel nincsenek nagy barátságban)
  3. A répákat és a vöröshagymákat megtisztítjuk. A répákat karikára, a hagymákat apró kockákra vágjuk. A gombákat alaposan megmossuk, és a szárukból egy fél centit levágunk. Mivel igyekeztem aprókat venni, ezért csak felszeleteltem őket.
  4. A bográcsban felolvasztjuk a mangalica zsírt, és megpirítjuk rajta a hagymát.
  5. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, beletesszük a sárgarépa szeleteket, és azokat is egy kicsi megpirítjuk.
  6. Beletesszük a nyúlhúst a bográcsba a darált pritaminpaprikával együtt, és addig pirítjuk, ameddig a hús fehéredni nem kezd. Félrehúzzuk a tűzről a bográcsot, és belekeverjük a pirospaprikát.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és visszatesszük a tűz fölé a bográcsot. A tárkony kivételével befűszerezzük.
  8. Amikor a hús már félig megpuhul, beletesszük a gombákat és a tárkonyt.
  9. Amikor elkészül, a tejfölt összekeverjük a zabkorpával, a pörkölt levéből kiveszünk egy merőkanállal, és belekeverjük a korpás tejfölbe. Alaposan összekeverjük, hogy ne legyen csomós, és óvatosan visszacsorgatjuk a bográcsba. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. A bográcsot forgatva összekeverjük, és levesszük a tűzről az elkészült ételt.
  10. Köretként mangalicazsíron tarhonyát pirítottam, és főztem meg. Magamnak kölest főztem.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 18 108
elküldve: 5
receptkönyvben: 82
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Paprikás nyúl, nyúlpaprikás, nyúlpörkölt bográcsban

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

790
nyúlhús 1.4 kg
csiperkegomba 50 dkg
sárgarépa 5 közepes db
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
köles 10 dkg
tejföl 2 dl
zabkorpa 4 ek
tárkony 2 kk
borsikafű 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 15 dkg
fűszerpaprika 4 teáskanál
paprikakrém 6 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 6 dl
vörösbor 3 dl
babérlevél 3 db
borókabogyó 4 db
fokhagyma 3 gerezd