Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos nyúlraguleves Fonott Kalácstól

Tárkonyos nyúlraguleves Fonott Kalácstól
Tárkonyos nyúlraguleves Fonott Kalácstól
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ragulevest sokféleképpen lehet főzni, a neten fellelt receptek között vannak eltérések, tapasztalataim szerint igyekeztem összeszedni a legjobb recepteket, hogy egy sajátot gyúrjak belőle. Szeretem, de magam még soha nem főztem ilyet. A római tálas kakukkfüves nyúlsült receptem után a megmaradt bordát, gerincet és belsőségeket a fagyasztóba raktam, és fogalmam sem volt róla, mit csináljak belőle. Most jött el az ideje, hogy felhasználjam, de mivel nem sok hús van rajta, ezért jött az ötlet a ragulevesre, amiben a kevés húst pótolja a sok intenzív íz, ami belekerül. Sajnos nem ér fel egy borjú vagy sertés ragulevessel, de ha valaki egész nyulat vesz sütésre, annak hasznos lehet ez a recept, ha nincs ötlete, mihez kezdjen a csontos hússal és a belsőségekkel. Gombát nem raktam bele, mert nem volt otthon, de aki szereti, rakhat bele nyugodtan.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontos húst megmossuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, a belsőségeket külön szedjük egy kis tálba, és félrerakjuk a hűtőbe.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, a répát, fehérrépát felkarikázzuk, a krumplit kockázzuk, a karalábét, zellert elég csak nagyobb szeletekre vágni. A paradicsomot keresztben a közepéig metsszük be. A vöröshagymát felaprítjuk minél kisebb darabokra.
  3. Egy nagy fazékban megolvasztjuk a zsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Rádobjuk a húst, kicsit megpirítjuk, majd a zöldségeket (a borsó kivételével) is hozzáadjuk. Kevergetés mellett sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, ráöntjük az ecetet, a citromlevet és a zöldfűszereket. Felöntjük vízzel addig, hogy teljesen ellepje, ez kb 2-3 litert jelent. Fedő alatt főzzük, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhultak.
  4. Egy tálba kimerünk 2-3 deci levest, amit jó alaposan összekeverünk a tejföllel, és visszaöntjük a levesbe. Beledobjuk a májat és a borsót is.
  5. Galuskát készítünk egy tojásból, 3 ek vízből, amihez kb 8-10 ek lisztet keverünk. Kanállal beleszaggatjuk a levesbe, és forrásig főzzük.
  6. A csontos húst kivesszük a levesből, én a zellert és a karalábét is kiszedem, majd külön tálban tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Zöldfűszeres nyúlraguleves, nyúlcsontleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
nyúlhús 50 dkg
nyúlmáj 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 1 kis db
karalábé 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
burgonya 3 közepes db
zöldborsó 30 dkg
fűszerpaprika 1 ek
tárkony 1 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
sertészsír 1 ek
tejföl 2 dl
ecet 1 kk
citromlé 1 kk
víz 2.5 l
tojás 1 db
finomliszt 8 evőkanál
víz 3 evőkanál