Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos pulykaraguleves ahogy Kristálykonyha készíti

Tárkonyos pulykaraguleves ahogy Kristálykonyha készíti
Tárkonyos pulykaraguleves ahogy Kristálykonyha készíti
175 perc / előkészület: 25 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb leves. Sűrű, laktató, pikáns.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszzsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst megmossuk, és nagyobb kockára vágjuk. Rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A zellert és a fehérrépát nagyobb darabokra, a sárgarépát és a gombát kockára vágjuk. Aki szereti a zellert és a fehérrépát, az vágja szintén kockára. A felaprított zöldségeket és a zöldborsót hozzátesszük a húshoz, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a tárkonyt, és együtt pirítjuk őket 15 percig. Gyakran keverjük meg!
  3. Rádobjuk a citrom héjat, és a vízből annyit öntünk rá, hogy épp ellepje, főzzük fedő alatt. Azért nem tesszük rá az összes vizet, hogy ne vízízű legyen, így kevesebb vízben kifő az íze, és csak apránként töltjük a többit, attól függően, mennyire sűrű vagy híg levest szeretnénk.
  4. Ha a hús és a zöldségek megfőttek, kevés vízzel kikeverjük a lisztet, hozzáadjuk a tejszínt, és behabarjuk a levest. Ezt úgy csináljuk, hogy a forrásban lévő leves levéből rámerünk a tejszínes habarásra, majd az egészet visszatöltjük a levesbe. Pár percig forraljuk, és kész is.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 539
elküldve: 0
receptkönyvben: 113
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kristálykonyha

Mióta szakács: 2014.02.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes pulykaraguleves, sűrű tárkonyos pulykaraguleves, raguleves pulykacombból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

302
vöröshagyma 1 nagy db
pulykacomb 1.3 kg
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
zöldborsó 45 dkg
gomba 40 dkg
citromhéj 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
főzőtejszín 250 ml
zabpehelyliszt 3 evőkanál
kókuszzsír 1 ek
víz 3 l