Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos pulykaraguleves Jolántól

Tárkonyos pulykaraguleves Jolántól
Tárkonyos pulykaraguleves Jolántól
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest egy vendégség alkalmával kóstoltam, és nagyon ízlett....elkértem a receptet és nagyon sok alkalommal készítettem...azért pár módosítást eszközöltem az eredeti recepten :-) A karácsonyi menünkben is ez a finomságos leves szerepelt :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csíkokra vágott húst pár kanál olajon átpirítjuk (több részletben).
  2. Karikára vágott póréhagymát vajon és olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a többi felszeletelt zöldséget. Kevés ideig dinszteljük, majd meghintjük 2 ek liszttel. Felengedjük cca. 1,5 liter vízzel, majd hozzáadjuk a fűszereket. Én só helyett 2 db leveskockával is ízesítettem, de aki nem híve az ilyen "mű" dolgoknak, nyugodtan elhagyhatja.
  3. Amikor a leves felforr, és a zöldség félpuha, hozzáadjuk az átpirított pulykamellet és a tejszínt. Készre főzzük, és ha kell sózzuk és borsozzuk még.
  4. Fél citromkarikával tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 371
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves pulykahúsból, tejszínes pulykaragu leves, tejszínes-tárkonyos raguleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
pulykamell 40 dkg
póréhagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zellerlevél 3 db
gomba 25 dkg
zöldborsó 15 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
tárkony 3 kk
fekete bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 200 ml
vaj 3 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
citrom 1 db