Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves 16. - sertésből

Tárkonyos raguleves 16. - sertésből
Tárkonyos raguleves 16. - sertésből
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben nem ettem meg a ragulevest, nem volt szimpatikus...aztán az esküvőnkön ez volt az első fogás, így hát muszáj volt megkóstolni (az ember a saját esküvőjén csak eszik mindenből!:), végülis kellemes csalódás volt, úgyhogy azóta szívesen elkészítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ilyenkor nyáron különösen jó elkészíteni, hiszen a kert tele van friss zöldséggel, aki szereti tehet bele még karalábét, zellert, gombát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuuk, megpucoljuk, majd a sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk.
  2. Egy lábasban felolvasztunk kb. egy evőknál zsírt és a hagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk, sózzuk.
  3. A húst megmossuk, kockákára vágjuk, és a hagymához adjuk. Zsírjára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, lefedjük a fedővel, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Miután kiengedte a leve nagy részét, felöntjük forró vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel
  4. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket és a tárkonyt, fedő alatt tovább főzzük.
  5. Ezalatt egy kisebb edényben zsíron megpirítjuk a lisztet (rántást készítünk), majd ha szép arany színt kapott, félrehúzzuk, és belekeverjük a tejfölt. A levesből pár evőkanállal merünk a lisztes rántásra, és elkeverjük csomómentesre, beleöntjük a levesbe, és összeforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 866
elküldve: 9
receptkönyvben: 362
elkészítve: 26/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Gittus

Mióta szakács: 2011.07.14.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös raguleves tárkonnyal, raguleves sertéshúsból

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Mon, 2012-06-18 16:40

A jól bevált vasárnapi húsleves helyett próbáltam ki a tárkonyos levest.Nagyon jól tettem,mindenki legalább kétszer szedett magának belőle.Teljes sikert arattam.Köszönet érte Gittusnak!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2012-04-12 20:41

Mi gyakran eszünk tárkonyos levest, de eddig csirkéből csináltam. Kipróbáltam a Te receptedet, mondhatom nagyon finom!
Köszi.
Marcsi

Gittus
Gittus / Gittus Mon, 2012-06-18 18:43

Én is szoktam csirkéből készíteni ezt a levest, úgy is nagyon szeretjük! :)

moflizsu
moflizsu Mon, 2012-01-30 17:18

Kedves Gittus!
Most készült el, egy tányér már mínuszban van, nagyon finom lett. Tárkonnyal eddig nem volt sok kapcsolatom, de ezzel a levessel hmmmm, nyami-nyami. Nagyon szépen köszönöm, MENTVE :)
Üdv, Zsuzsa

Gittus
Gittus / Gittus Mon, 2012-01-30 17:29

Kedves Zsuzsa!
Örülök, hogy ízlik, mi szeretjük nagyon a tárkonyt, jól illik a tejföl savanyúságához! :)
Üdv: Gitta

Gittus
Gittus / Gittus Sun, 2012-01-15 12:54

Kedves Hevike!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Én se vagyok nagyon leveses, ez azon kevesek egyike, amit szívesen megfőzök és megeszek :)

hevike
Hevike / hevike Sat, 2012-01-14 18:20

Nem vagyok nagyon leves kedvelő, de ez nagyon finom lett! Mentve! Köszi a receptet!

501
sertéscomb 50 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zöldborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
víz 1.5 l