Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves 8. -pulykaraguleves gazdagon

Tárkonyos raguleves 8. -pulykaraguleves gazdagon
Tárkonyos raguleves 8. -pulykaraguleves gazdagon
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tárkonyos levesreceptek mindegyikében a hagymát egészben főzik, és a végén még ki is dobják! És az sem tetszett, hogy miért kell egy zöldséges, húsos levesbe ízfokozóként leveskockákat adni. Létezett tárkonyos raguleves a leveskockák előtt is!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Zeller és karalábé szerepel még a hasonló levesekben (csak az nem volt itthon), az még jobban ízesítette volna. Nem is értem, miért kellene bele a leveskocka?

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát zsiradékon megdinszteljük, s amikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst.
  2. Mikor a húsok kifehéredtek, hozzáadjuk a színespaprikát, és felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Mikor felforr, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sárgarépát, petrezselymet, borsót és a kukoricát.
  4. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a tárkonyt és a petrezselyemzöldet.
  5. Mikor a hús és a zöldségek megfőttek, hozzákeverjük a főzőtejszínt, újraforraljuk. A végén hozzáadjuk a citromot  és tálalhatunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 538
elküldve: 9
receptkönyvben: 351
elkészítve: 19/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tárkonyos pulykaraguleves kukoricával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nona91
Nona91 Mon, 2014-10-13 15:45

Szia :)

életem első tejszínes ragulevese. Félve,de végül elkészült és pontosan olyan íze van,mint amit drága mamám készített kis koromban. Bízok benne,hogy párom is így fog vélekedni. Köszönöm a receptedet! :) üdv: Nona

Narancshéj_Netti
Narancshéj_Netti / Narancshéj_Netti Tue, 2012-08-21 11:23

Vasárnap elkészítettem, 30 dkg pulykamellből, kukorica nélkül (mert azt a férjem nem szereti) és csiperke helyett erdei gombakeverékkel, pluszban adtam még hozzá tárkonyecetet. Valami eszméletlenül finom leves ez, igazi csemege! És tényleg igaz: ebbe egyáltalán nem kell se leveskocka, se bármilyen mesterséges ételízesítő! (amit egyébként is ha lehet, szerintem mellőzni kell) Köszönet a receptért! Üdvözlettel: Ani

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-05-13 15:11

Azt hiszem holnap ezt megcsinálom:))) Nagyon fincsinek néz ki ! Szeretem az ilyen leveseket:)) Üdv Edit

241
pulykahús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
főzőtejszín 3 dl
napraforgó olaj 2 ek
gomba 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
tárkony 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert