Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves citrommal

Tárkonyos raguleves citrommal
Tárkonyos raguleves citrommal
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apróbb kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és olajon a csirkemell fehéredéséig pirítjuk.
  2. Az összes zöldséget egyforma kockára vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Belerakjuk egészben a 2 gerezd fokhagymát és a fél csípős zöldpaprikát.
  3. Rászórjuk az összes fűszert, összekavarjuk, majd felöntjük vízzel (kb. 1-1,5 l).
  4. Közepes lángon megfőzzük, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldborsót. Három leveseskanálnyi levet kiveszünk belőle, és összekeverjük a tejszínnel és tejföllel. Amikor minden megfőtt, hozzáadjuk ezt a levet, és újraforralásig a tűzön hagyjuk.
  5. Tálaláskor citromot facsarunk bele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 211
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zümi.anett

Mióta szakács: 2014.01.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves, tárkonyos csirkeraguleves, tejszínes-tejfölös csirkeraguleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

368
csirkemell filé 2 db
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
karalábé 1 közepes db
karfiol 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zöldborsó 25 dkg
2 teáskanál
ételízesítő 3 teáskanál
bors 1 kávéskanál
tárkony 2 teáskanál
petrezselyem 2 teáskanál
tejföl 1 ek
főzőtejszín 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
víz 1.5 l