Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
145 perc / előkészület: 25 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefől róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját.
  2. A töpörtyűt és a felesleges zsírt kiszedjük belőle, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
  3. Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később beletesszük a tetszőegesen felaprított sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és a beáztatott babot, ha ezt használunk.
  5. Felöntjük 4 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, még megpuhul minden.
  6. A tojásból, lisztből, kevés sóval, nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük, ha konzerv babot használunk, lecsepegtetjük, és ekkor adjuk hozzá.
  7. A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát és a tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük, ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe, megforraljuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 688
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zöldséges kacsaleves, kacsaleves, leves kacsából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VToncsi
VToncsi Thu, 2014-08-28 12:48

Kinyomtattam és hamarosan elkészítem. Tényleg finom a kacsaszárnytő. Én legutóbb „ludas” kását készítettem belőle. Biztosan így is nagyon ízletes. Köszönöm a receptet.
Szép napot!

363
kacsahús 1 kg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
bors 1 kávéskanál
borsikafű 1 teáskanál
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 közepes db
gomba 50 dkg
vörösbab 25 dkg
fűszerpaprika 1 ek
tojás 2 db
rétesliszt 8 púpozott ek
főzőtejszín 3 dl
tejföl 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
tárkony 1 ek
tárkonyecet 1 ek
0 ízlés szerint
víz 4 l