Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves Katicabogaramtól

Tárkonyos raguleves Katicabogaramtól
Tárkonyos raguleves Katicabogaramtól
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a férjem kedvenc levese tőlem. Igazán egyszerű elkészíteni, és a citrom-tejszín páros nagyon különlegessé varázsolja. Sőt, másnap még finomabb!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon ízletes még gombával, kelbimbóval és kelkáposztával a leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott hagymát az olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a kettévágott szárnyakat, amiket kicsit megpirítunk. Ezután rádobjuk a karikázott, darabolt zöldségeket a borsóval együtt, és tovább pirítjuk.
  2. 5 perc elteltével hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. (Én ezt forralva szoktam főzni, ha nincs sok időm, hisz ennél nem számít, ha zavaros lesz.)
  3. Ha már minden puha, akkor még a tejszín előtt csurgassuk bele a citrom levét, nehogy összehúzza.
  4. Utolsó lépésként mehet bele a tejszín. (Ezzel nem szabad forralni!) Éppen hogy gyöngyözzön a leves, és már zárhatjuk is el a gázt. Ha forraljuk, akkor a tejszín összeáll benne, és nem lesz szép látvány.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 033
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék tejtermékből
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeraguleves, tejszínes raguleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
csirkeszárny 5 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
zöldborsó 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
főzőtejszín 2 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
tárkony 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 2 l