Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves petrezselymes krumpligombóccal

Tárkonyos raguleves petrezselymes krumpligombóccal
Tárkonyos raguleves petrezselymes krumpligombóccal
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, tartalmas, laktató leves.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez:

Krumpligombóchoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Leveshez:

  1. Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felkockázott húst.
  2. Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, tárkonnyal meghintjük.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a megpucolt és felkarikázott répákat.
  4. Ha minden megpuhult, beletesszük a gombócokat.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a gombócok feljöttek a leves tetejére, besűrűsítjük vele.

Krumpligombóchoz:

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. Összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az összeaprított petrezselymet.
  3. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves, krumpligombócos raguleves, tárkonyos sertésraguleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

julasz6608
julasz6608 Mon, 2017-08-07 13:25

Finom lett! Tartottam az arányokat, tökéletes. Én is tettem bele citromlevet pár cseppet és zöldborsót is. Köszönöm a receptet!

Nyuckuli
Nyuckuli Sat, 2016-01-23 17:29

Kedves Csilla, elkészítettem a levest, igaz csirkéből, mert az volt itthon, és isteni finom lett. Tettem bele egy kevés gombát is, és a végén pár csepp citromot. Mennyei lakoma! Köszönöm a receptet.
Üdv.

589
sertéshús 60 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 2 l
napraforgó olaj 5 ek
tárkony 1 kk
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
burgonya 20 dkg
finomliszt 3 csapott ek
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor