Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves Rita konyhájából

Tárkonyos raguleves Rita konyhájából
Tárkonyos raguleves Rita konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet még a kilencvenes évek elején ollóztam ki egy napilapból. Az évek folyamán egy picit mindig formálódott. A húsleves után ez áll a második helyen a családi népszerűségi listán. Levesbetétként burgonyagombócot használtam. (Anyukám készíti nagyadagban, általában mindig van a  fagyasztóban. Kb. 15-20 gombócot főzök bele a levesbe, ha mégsem lenne, akkor gnocchi-val helyettesítem.)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a kockára vágott húst (ez lehet csirke, pulyka, sertés, vad), a tárkonnyal, babérlevéllel, sóval és fekete borssal fűszerezve félig megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a karikára vágott vegyes zöldséget, gombát és zöldborsót, majd a megfelelő mennyiségű vízzel felengedve készre főzzük. Beletesszük a burgonyagombócot.
  3. A tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a mustárt és a citrom levét, ezzel sűrítjük levesünket, amivel még pár pillanatig forraljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 393
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Czene Rita

Mióta szakács: 2020.01.11.
4 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

savanyú leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

607
sertéscomb 50 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
zöldborsó 20 dkg
gomba 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
babérlevél 2 db
tárkony 2 kk
citromlé 1 citromból nyert
mustár 1 ek
tejföl 1.5 dl
cukor 5 dkg
finomliszt 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gnocchi 20 dkg