Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos raguleves Zsuzsa konyhájából

Tárkonyos raguleves Zsuzsa konyhájából
Tárkonyos raguleves Zsuzsa konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam, gyakori leves nálunk. Az ára mindig attól függ, az év melyik részében főzöm. Nyáron friss zöldborsóval, paradicsommal, tárkonnyal készítem, télen mirelit zöldborsót használok, aszalt paradicsomot vagy a mélyhűtőbe eltett koktélparadicsomot. Ilyenkor előveszem a sós ecetben eltett tárkonyt is, ekkor nem kell már bele citrom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tartalmas leves után buktát, palacsintát szoktam adni. Ma juhtúrós puliszka készült a ragu után.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk (megreszeljük).
  3. A zöldségféléket meghámozzuk, felkockázzuk.
  4. Egy fazékban az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a húst, és együtt pirítjuk, mag a hús fehér nem lesz.
  5. Hozzáadjuk a zöldségeket és a borsót, megsózzuk. Együtt még 1-2 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük egy liter vízzel.
  7. A tárkonyt, szemesborsot, sáfrányos szeklicét teatojásban tesszük a levesbe. Fűszerezzük szerecsendióval, gyömbérrel. Ha kell, utánasózzuk.
  8. Háromnegyed óráig főzzük, míg puha nem lesz.
  9. Kivesszük a teatojást. Ha aszalt paradicsomot használtunk, vegyük ki, aprítsuk fel éles késsel, majd tegyük vissza a levesbe.
  10. Savanyítsuk citromlével ízlés szerint, végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 001
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

raguleves tárkonnyal, tárkonyos leves, zöldséges raguleves gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

239
sertéscomb 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
karalábé 1 db
burgonya 1 db
zöldborsó 10 dkg
fekete bors 2 teáskanál
sáfrányos szeklice 1 csipet
tárkony 4 szál
szerecsendió 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
víz 1 l