Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos sertésraguleves Bjkatától

Tárkonyos sertésraguleves Bjkatától
Tárkonyos sertésraguleves Bjkatától
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest annyira szeretjük, hogy általában dupla adagot főzök belőle, hogy még másnap is ez lehessen az ebéd. Nagyon laktató étel, ezért második fogásnak fánkot, palacsintát vagy gofrit szoktam sütni mellé.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha sertéshús helyett csirkemellből készítjük, szedjük ki a csirkemellkockákat a hagymás olajból, miután fehéredésig sütöttük, és csak akkor rakjuk vissza a levesbe, ha a zöldségek már mind megpuhultak. Ha a levesünk újra forr a hús visszarakása után, elég 10 perc főzés, és már kész is. Közben belerakhatjuk a habarást és az ecetet is. Így puhább marad a csirkemell, nem lesz száraz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd megpirítjuk 3 ek étolajban.
  2. A kockákra vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás olajban, és hozzáadjuk a hámozott, apróra vágott paradicsomot. Fedő alatt néhány percig pároljuk, megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a karikára vágott sárgarépát és a nagyobb darabokban hagyott petrezselymet, karalábét, zellergumót, fehérpaprikát. A hús és a zöldségek engednek annyi levet, amiben tovább tudjuk a fedő alatt párolni az ételt.
  4. Hozzáadjuk a fél marhahúsleves kockát. 15 percnyi párolás után felönthetjük vízzel a levesünket.
  5. Forrás után beletesszük a zöldborsót, a sót, a tárkonyt, a zellerszárat, petrezselyemzöldjét.
  6. Amikor a hús már puha, kiszedjük a levesből azokat a nagyobb darab zöldségféléket, amiket nem szeretnénk a levesben hagyni, beletesszük a levesünkbe a habarást, ami készülhet főzőtejszínből vagy tejfölből is 1,5 ek liszt hozzáadásával.
  7. Ízesítjük a levest 1 ek ecettel.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 651
elküldve: 9
receptkönyvben: 207
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves, tárkonyos raguleves, sertésraguleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-30 23:23

Kedves bjk!

Ez volt a mai levesünk, köszönöm, finom volt, a család csak úgy lapátolta, :-) , szerencsére mennyiséget főző is vagyok, ( nem mindig állok naponta a tűzhely elé), tehát holnap is ez lesz a levesünk.:-))
Szép estét kívánok!

Éva-Anyóca

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-01-31 16:18

Kedves Éva!
Úgy örülök az ilyen hozzászólásoknak! Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy egy ismerősöm megkérdezte tőlem: "Miért raksz fel recepteket? Mindenkinek van szakácskönyve, amiből főzzön, akkor meg ki kíváncsi a mások receptjeire? "
A NoSalty-t rendszeresen használóknak szerintem nem ez a véleménye. Én például nagyon szívesen próbálok ki más-más receptváltozatot egy-egy étel főzésekor. Hozzád hasonlóan nekem is nagy örömet okoz, ha látom a családom elégedett arcát ebéd közben. :)
Üdv:
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-01-31 21:43

Kedves Kata!

Igen, van szakácskönyv, -de ez teljesen más, ugyanazt az ételt tényleg többféle mód lehet elkészíteni, és jó érzés kipróbálni, főleg ha siker az eredmény.:-)
Na és a sok újdonság, hiába a sok száz vagy ezer szakácskönyv, amit a nagyi, dédi csodás receptjeit jelenti, ami ide sokszor felkerül, van olyan csoda étel vagy süti, amit életemben nem hallottam, és annyira örülök, hogy fenn van, és ízlik a családnak.:-)

A mindennapi fifikás megoldások, apró kis szösszenetek,ötletek és megoldások, amiket egymással megosztunk: amik igazivá, valódi étellé teszik a recepteket.:-)

Na és ne felejtsük el, hogy micsoda jó beszélgetések, és kellemes hangulatú baráti eszmecserék folynak.:-)
És a kialakult valódi barátságokról már nem is beszélve!! :-)

Szóval nagyon jó ez a csapat, és a receptek.:-))

Szép estét!

Éva-Anyóca

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Fri, 2012-11-23 07:55

Kedves bjkata
Tegnap megföztem a levest és nagyon finom lett. Az egész családtol csak a dicséreteket kaptam.
Köszönöm neked a receptett.
Üdvözlettel Éva

bjk
Bjkata / bjk Fri, 2012-11-23 15:11

Kedves Éva!
Örülök, hogy Nálatok is sikert aratott ez a leves, nálunk is nagyon gyakran készül, mert ez az egyik kedvenc levesünk.
Kellemes hétvégét kívánok!
Kata

Sancho
Sancho Thu, 2012-09-20 08:41

A leveskocka nagyon kell bele. De minek, mikor ennyi finom zöldség fő benne? Hiányzik az ízfokozó vegyszer?

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2012-09-20 15:07

Ízlés szerint akár ki is hagyható! Mindenki a saját szokásai szerint.

449
sertéslapocka 30 dkg
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
csiperkegomba 20 dkg
zeller 1 kis db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor
zöldborsó 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
paradicsom 2 kis db
paprika 1 db
karalábé 1 kis db
víz 1.5 l
bors 0 ízlés szerint
2 tk
leveskocka 0.5 db
tárkony 1 ek
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1.5 evőkanál
ecet 1 ek