Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos vadraguleves

Tárkonyos vadraguleves
Tárkonyos vadraguleves
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van néhány réges-régi, kedves receptem, amit jó szívvel őrizgetek. Ez is köztük van, nem készítem túl gyakran, de ha ez kerül az asztalra, mindig nagy sikere van. Van a tárkonyban valami annyira különleges, nem mindennapos fűszer, de nagyon kellemes, összetéveszthetetlen aromát ad az ételeknek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készíthetjük sertéscombból, de akár csirkemellből is. Betétként vajas galuskát készíthetünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst. Fűszerezzük törött borssal, babérlevéllel, megsózzuk, és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonylevelet, és felöntjük kevés húslével. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús csaknem megpuhul.
  2. Hozzáadjuk a kis kockára vágott leveszöldséget, valamint a gombát. Felöntjük a maradék húslével, és készre főzzük.
  3. Ha a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, amelyben elkevertük a lisztet. Utóízesítünk sóval és tárkonyecettel.
  4. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg a tetejét.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 35 958
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos raguleves, raguleves vadhússal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
vaddisznóhús 30 dkg
vöröshagyma 1 kis db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 ek
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
gomba 5 dkg
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
tárkonyecet 0.5 ek
petrezselyem 1 csokor
alaplé 8 dl
napraforgó olaj 2 ek