Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos zöldbabfőzelék

Tárkonyos zöldbabfőzelék
Tárkonyos zöldbabfőzelék
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a különböző zöldfűszereket. A tárkonyt pár éve fedeztem fel. Szerintem nagyon passzol a zöldbabfőzelékhez, bab- és zöldbableveshez valamint a tejszínes ragulevesekhez. Azért mértékkel bánjunk vele, mert ha túlméretezzük, csípős-kesernyéssé válhat tőle az étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi virslit vagy rántott parízert, esetleg fasírtot szoktunk hozzá enni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
  2. Rátesszük a pirospaprikát, a zöldbabot, és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
  3. Beletesszük a sót, ételízesítőt, cukrot, tárkonyt, és fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul.
  4. A tejfölt összekeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a főzeléket.
  5. Ezután még 1-2 percig főzzük, és készen van.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 51 916
elküldve: 8
receptkönyvben: 717
elkészítve: 78/102
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék tárkonnyal, zöldbabfőzelék

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Fri, 2016-07-22 23:09

Kedves Gabi!

Bizonyára finom a főzeléked (én sajnos ritkán főzök, mivel a férjem levesnek megeszi a zöldbabot, de a főzeléket belőle nem szereti), így csak olykor kedvezek magamnak, én viszont bármely módon elkészítve szeretem, a leírásod alapján a tied is csak jó lehet.
Bocsáss meg, de igazából - lehet hogy csak kekeckedni akarok, (de miért épp veled)? - semmi bajom veled, csak szúrja a szememet, amikor egyre gyakrabban látom a recept leírásokban, hogy a fűszerek mennyiségét kiskanállal határozzák meg, szerintem célszerűbb lenne ha szálat írnánk hozzátéve annak hosszát, (mivel a tárkony pl. akár egy méter hosszú is lehet), pld. 2 db 15 cm hosszú szál, persze ez mellett érdemes megjelölni, hogy a szárított fűszerből mennyi szükséges, azt már lehet kiskanállal megjelölni. Ez a gyakorlat inkább nyáron zavaró, amikor a kertünkben a friss fűszernövények megteremnek. Egyébként érdemes kipróbálni a friss borsikafüvet is a zöldbabhoz, mondjuk 3 db 10 cm-es szálat.

Elnézésedet kérem, mert valóban a jelenség ami bosszant. Azt látom, hogy a receptet januárban tetted fel, a leírásból viszont úgy tűnik, hogy friss zöldbab amiből készül, az viszont januárban nem valószínű, a téli időszak mondjuk indokolja a szárított fűszert, és persze nincs mindenkinek kertje, valamint a piacon sem kapható mindenféle friss fűszer rendszeresen.
Üdv: Margó

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2016-07-31 18:07

Kedves Margó!
A főzelék fagyasztott zöldbabból készült, és a tárkony pedig szárított benne. Sajnos nekem nincs fűszereskertem, és így általában szárított fűszereket használok. Egyébként nem értem, mi a probléma a kanállal, mint mértékegységgel. A friss fűszert is általában felaprítja az ember, és nem 15 cm-es szálakat tesz bele az ételbe. Legalábbis nekem így gusztusosabb.
Üdv, Gabi

Momica
Momica Sun, 2017-07-02 13:22

Igazad van, szerintem is kell egy mindenki által elfogadott és pontosan mérhető (jelen estben kávéskanál) etalon amihez a társulat főzés közben tartja magát, az irányadó fűszerezéssel kapcsolatban felmerült kérdések tisztázásában.

strega777
strega777 Wed, 2014-07-23 20:52

Kedves Gabi! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a főzelék! :)
Üdv: Reni

Sande
Sande / Sande Wed, 2012-05-16 10:40

Tegnap elkészítettem ebédre, nagyon finom lett, - tényleg nagyon feldobja a tárkony. :)

nemgabi
nemgabi / nemgabi Wed, 2012-05-16 21:48

Köszi az elismerést, nagyon örülök, hogy ízlett! Én is kb. egy éve készítem így a zöldbabfőzeléket, miután olvastam valahol, hogy a tárkony nagyon passzol hozzá. És tényleg!
Üdv: Gabi

judetar85
judetar85 Wed, 2012-02-08 22:40

Valami isteni finom lett:) Bár a hagyma mellett tettem bele pici fokhagymát és a habarásba egy kevés tejet:) De nagyon köszi, nem is gondoltam volna, hogy ilyen szuper lesz tárkonnyal:)))

nemgabi
nemgabi / nemgabi Thu, 2012-02-09 15:34

A fokhagyma szerintem is passzol hozzá, bár én azt a főzelékbe nem szoktam tenni, inkább a zöldbablevesbe. Nagyon örülök, hogy ízlett!
Üdv: Gabi

praniani
PraniAni / praniani Thu, 2012-01-26 19:02

Szia Gabi!
A Férjem nem igazán szereti a zöldbabfőzeléket, de ezt imádta:) ezek után én is így fogom készíteni.(én egy pici fokhagymát tettem bele)

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sat, 2012-01-14 20:50

Köszönöm az elismerést. Remélem, ízleni fog. Nekünk ez a kedvenc főzelékünk!
Üdv! Gabi

163
zöldbab 70 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
tejföl 150 g
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
ételízesítő 1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
tárkony 1 tk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek