Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos zöldbabfőzelék ahogy nagymamám készíti

Tárkonyos zöldbabfőzelék ahogy nagymamám készíti
Tárkonyos zöldbabfőzelék ahogy nagymamám készíti
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A háború után nagymamám, mivel húsra nem volt pénzük, minden főzeléket igyekezett úgy gazdagítani, hogy pörköltszaft-szerű alapot készített nekik. Így nem hiányzott úgy a feltét hozzá. Nekem máig ez a variáció a kedvencem! Annak, aki nem tud meglenni hús nélkül, fasírttal vagy natúr szelettel készítjük. Zöldségfasírt is jól illik hozzá!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk.
  2. Ha a vizet elfőtte, mehetnek bele a fűszerek: ételízesítő, bors, tárkony (ezzel csínján bánjunk, mert ha sokat teszünk bele, nagyon dominál az íze!) és pirospaprika. Összekeverjük, kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a feldarabolt, megtisztított (vagy fagyasztott) zöldbabot.
  3. 5-10 percig kevergetés mellett pirítjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi a babot ellepi. Addig főzzük, amíg a zöldbab meg nem puhul.
  4. Ha megpuhult, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük. Tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 31 306
elküldve: 3
receptkönyvben: 352
elkészítve: 35/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Electro Girl

Mióta szakács: 2013.09.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék, tárkonyos zöldbabfőzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

404
zöldbab 500 g
fehér hagyma 1 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
tárkony 1 kk
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
tejföl 200 g
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek