Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos zöldbabfőzelék Évi néni konyhájából

Tárkonyos zöldbabfőzelék Évi néni konyhájából
Tárkonyos zöldbabfőzelék Évi néni konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szétnéztem a hűtőmben. Tudom, jobb a friss, de ha siet az ember, tökéletesen megfelel a mirelit is. Nekem most az volt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Saját fűszervajat használtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszervajat megolvasztjuk, és a zöldbabot 1-2 percig pirítjuk rajta, miközben sózzuk, borsozzuk, beleszeleteljük a fokhagymát, majd felengedjük az alaplével, és forrás után 5-6 percig főzzük.
  2. A főzés vége felé adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a tárkonyt.
  3. A tejfölt egy tálba tesszük, szedünk mellé 1-2 merőkanálnyi főzőlevet, és elkeverjük vele (hőkiegyenlítés), majd visszaöntjük a zöldbabra. Összeforraljuk vele.
  4. Egy kanál vízben elkeverjük a keményítőt, és azt is a babhoz adjuk, kevergetjük, míg besűrűsödik, de már nem főzzük vele.
  5. Belecsavarjuk fél citrom levét, elkavarjuk benne.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 997
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbabfőzelék, fűszervajas zöldbabfőzelék tárkonyosan, tárkonyos zöldbabfőzelék tejfölösen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

131
zöldbab 70 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tárkony 3 szál
zöldség alaplé 5 dl
tejföl 2 dl
étkezési keményítő 1 csapott ek
fűszervaj 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert