Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos zöldségleves

Tárkonyos zöldségleves
Tárkonyos zöldségleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán készítek levest, ezt egy régi nők lapjában találtam, nagyon megtetszett. Finom és nagyon könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat és a burgonyát megtisztítjuk, és kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, majd az olívaolajon a zúzott fokhagymával üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, a tárkonyt, majd 4-5 percig gyakran kevergetve pirítsuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és rászórjuk a lisztet, amivel alaposan összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a húsleveskockát, és felöntjük fel annyi vízzel, amely ellepi a zöldségeket. Főzzük puhára.
  5. Amikor minden megfőtt, belekeverjük a tejszínt és a citrom levét.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 746
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit91

Mióta szakács: 2014.09.30.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves tárkonyosan, savanyú leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

490
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
burgonya 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
tárkony 2 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
finomliszt 1 púpozott ek
főzőtejszín 2 dl
olívaolaj 3 ek
leveskocka 1 db
víz 1 l