Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tart piros gyümölcsökkel

Tart piros gyümölcsökkel
Tart piros gyümölcsökkel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár nálunk a piték, pie-ok, tartok időszaka, és szerencsére ilyenkor bőségesen lehet válogatni a zamatosabbnál-zamatosabb finom gyümölcsök közül is. Az eperszezon végén szinte kötelező ez a szépséges és finom tart, aminek a tésztájához Pierre Herme receptjét használtuk. Süthetjük kerek piteformában is! Ellenállhatatlan! (Nálunk most 2, hosszúkás alumíniumtálcában sült tart készült.)

hozzávalók / 8 adag

A Pierre Hermé-féle omlós tésztához

A házi főzött vanília krémhez

A gyümölcsökhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

A Pierre Herme-féle omlós tészta:

  1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni, épp, csak hogy összeálljon! Nagyon lágy tésztát kapunk (főleg ebben a melegben!), ezért viszonylag sokáig kell hűtőben pihentetni (min. 2-3 órát, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen).
  2. A tésztát 2 részre osztjuk; az egyik fele máris mehet a fagyasztóba, a másik felét a hűtőben történő pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele a 2 alumíniumtálcát. (A leeső tészta maradékot is lefagyaszthatjuk.)
  3. A tésztát megszúrkáljuk villával, letakarjuk alufóliával, erre nehezéket (én lencsét) teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem, ekkor a lencsét kidobtam az alufóliával, és készre sütöttem a tésztát.

Amíg hűl, elkészítjük a vanília krémet:

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vanília kikapart magjával, majd apródonként, váltakozva hozzákeverjük a folyadékot (tej+tejszín) és a száraz (cukor+liszt) hozzávalókat.
  2. Lassú tűzön gyakori kevergetés (a főzés vége felé állandó kevergetés) mellet felforraljuk, majd besűrítjük. (Az időt nem mértem, de nagyon gyorsan elkészült, forrás után gyakorlatilag azonnal sűrűsödik.)
  3. Follpackot nyomunk a krém felületére, hogy ne hártyásodjon, és hagyjuk hűlni.

Összeállítás:

  1. A kihűlt tésztátra öntjük a kihűlt vanília krémet, tetejére halmozzuk a gyümölcsöket. Vanília fagyival (vagy csak magában) fogyasszuk!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 574
elküldve: 3
receptkönyvben: 123
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

piros gyümölcsös pite, pite erdei gyümölcsökkel, gyümölcsös vaníliakrémes pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cgegesy
cgegesy Thu, 2013-05-16 15:53

A 2-es pontban a tésztát két részre kellett osztani, amiből az egyik rész a fagyasztóba megy. Azzal mi lesz?

812
vaj 280 g
finomliszt 490 g
tojás 2 db
porcukor 150 g
mandula 100 g
tojássárgája 3 db
cukor 4 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
habtejszín 2 dl
vanília 0.5 db
eper 15 dkg
málna 15 dkg
piros ribizli 15 dkg