Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarte au citron - Szofikától

Tarte au citron - Szofikától
Tarte au citron - Szofikától
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legeslegfinomabb citromos édesség. Csak citromimádóknak. Aki nem rajong a citromért, az ne is kacérkodjon vele, mert ez a torta tömény citrom. Ami persze nem jelenti azt, hogy savanyú! Nem, nem az. Ez egy citromtorta. Mi imádtuk.

Bővebben itt: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2013/09/citrompite.html

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. negyedórára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és kibéleljük vele a piteformát teljesen a tetejéig, a peremét is. Villával sűrűn megszurkáljuk a tésztát.
  3. Kibéleljük alufóliával, és babot vagy rizst szórunk bele. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. Eztán kivesszük a babot/ rizst és a fóliát, és további 5 sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz, és teljesen meg nem szárad a tészta. Eztán kivesszük a tésztát a sütőből, hagyjuk kihűlni, a sütőt pedig lekapcsoljuk 150 fokra.
  5. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját. Egy kancsóba öntjük a masszát.
  6. A piteformát, benne a kihűlt tésztával visszatesszük a sütőbe, és a kancsó tartalmát óvatosan beleöntjük. 
  7. 150 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
  8. Nem szabad, hogy megrepedjen a teteje, ha ez történik vele, akkor túlsütöttük. A közepe nem baj, ha még nem teljesen szilárd, mikor kivesszük. Ahogy hűl, szépen meg fog kötni, és könnyen szeletelhető lesz. 

 

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: piteforma 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 690
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap
mikor: mindig
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromtorta, tejszínes citromtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
finomliszt 115 g
vaj 50 g
porcukor 25 g
tojássárgája 1 db
víz 1 ek
tojás 5 db
dupla tejszín 150 ml
cukor 150 g
citrom 2 db