Tarte Tatin Süti MáMohr konyhájából recept

Tarte Tatin Süti MáMohr konyhájából
Tarte Tatin Süti MáMohr konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nagy kedvence ez a sütemény. Ha megkérdezem, mit készítsek, mindig ez a kívánsága. Imádja, hogy nem túl édes, bármilyen gyümölcsből készítem, isteni gyümölcs íze van.

Készíthetjük barackból, szilvából, körtéből is, mindenhogy isteni. :)

hozzávalók / 10 adag

Francia vajas tészta

Tarte Tatin

  • 8 közepes db alma
  • 85 g méz (az alma savanykásságától függően lehet több is)
  • 80 g teavaj
  • 1 db vanília (lehet pár csepp aroma is)

ajánlat

Egy gombóc fagyival szoktam tálalni még langyosan. :) 

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta, gyümölcstorta, fordított almatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

Francia vajas tészta

  1. A lisztet a vajjal robotgéppel daraszerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét, és a géppel átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a víz másik felét is, és gyorsan összegyúrjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a kezünktől!) 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és formára vágjuk.

Tarte Tatin

  1. Az almákat negyedekre vágjuk.
  2. A mézet egy serpenyőbe (aminek a füle is hőálló, és be tudjuk rakni a sütőben) öntjük, rátépkedjük a vajat és az almaszeleteket is.
  3. Lefedjük a serpenyőt fedővel, és az almákat közepes fokozaton megpároljuk. (Nem kell kevergetnünk vagy hozzányúlnunk, csak hagyjuk szépen párolódni a saját gőzében.) Akkor jó, ha még kicsit kemény az alma. Nem kell túl puhára főzni a gyümölcsöket, csak pároljuk kb. 20 percet, hiszen még úgy is megsütjük.
  4. Ha már jól átpárolódott a gyümölcs, a kinyújtott tésztát gyorsan rásimítjuk a gyümölcsökre, és mehet be a sütőbe. (Gyorsan, mert elkezd olvadni a vaj!)
  5. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25 percet sütjük. Még langyosan ráfordítjuk egy tálalótányérra, és fogyaszthatjuk is. (Én egy gombóc fagyival szoktam tálalni még langyosan.:) ) Nagyon jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 272
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Süti MáMohr

Mióta szakács: 2017.03.18.
14 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

302