Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tatár beefsteak Vicikótól

Tatár beefsteak Vicikótól
Tatár beefsteak Vicikótól
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tatár sokunknak (budapestieknek) még a 70-es, nekem a 80-as évekből egy bizonyos Ádám söröző nevével kötődik össze. Az Andrássy úton, olyan igazi békebeli hely volt. Finom ételekkel, a somlói szerintem utolérhetetlen volt, délben menüvel, este pedig szerintem a fele a kiszolgált ételeknek a  " tatár " volt. Annyira finom volt, mindig pont annyi kellék volt a tányéron, amennyi kellett bele, persze erőset lehetett külön kérni. A hús Férjem szerint pácolva volt, és a hagymával is volt valami turpisság. Mindenki magának keverte ki, kanállal, villával, és annyit beletéve a hozzávalókból, amennyit akart. A kenyér is mindig tökéletes volt, olyan jófajta fehér...

Mondanom sem kell, hogy már rég megszünt a hely.

Szerintem igazán jó tatárt már nem is lehet enni sehol, mert nem darálják a húst, hanem olyan késes aprítóval "vágják" (egy szakács mondta, hogy valamilyen eu-szabvány), és így már az állaga sem olyan.

Így az ember lánya rákényszerül, hogy otthon készítse el, ami nem baj, csak ...

Mi így készítjük -  itthon. Lelkesedésünk nem veszett el a tatár iránt, mert nagyon szeretjük!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Jó hideg sör! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt egyszer ledaráljuk.
  2. Hozzátesszük az összes hozzávalót, és nagyon alaposan egy villával kikeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még teszünk bele, amiből hiányzik.
  3. Megismételjük a darálást még kétszer.
  4. Felszeleteljük a kenyeret, és megpirítjuk. A még meleg kenyérre kenjük a husit, és azonnal meg is esszük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 137 156
elküldve: 14
receptkönyvben: 433
elkészítve: 30/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tatár beefsteak pirítóssal és hagymakarikákkal, hideg húskrém marhabélszínből

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fazekasildiko18
fazekasildiko18 Thu, 2018-12-20 17:40

Emlékszem akkor nagyon csórok voltunk,de a fizetés nap ünnep nap volt,irány az Ádám söröző,már vártak a barátaink,38 éve vagyok házas de ezekre a napokra míg élek emlékezni fogok!!!!!!!!! FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY VOLT!!!!!!!

Ilona63
Ilona63 Wed, 2014-12-31 01:08

Kedves Viciko!
Nagyon orultem a receptednek. Mi is oda jartunk enni az Adam sorozobe a baratainkkal.
Majd mikor megszunt a barataink nagy szeretettel csinaltak mikor osszejartunk. 2 eve Kanadaban elek azota nem ettem tatar beefsteak-et. Ma a te recepted alapjan hozzafogtam. Eletemben eloszor es nagyon koszonom isteni finom lett. Jolesett a nosztalgiatortenet is. Boldog uj evet kivanok. Ilona

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2015-01-03 14:30

Kedves Ilona!

Örülök, hogy ilyen jóra sikeredett a tatárod! :-)

Én is kívánok Neked boldog új évet!
Üdv:-) Vici

Seres Sándor
Seres Sándor Sat, 2012-01-21 20:08

Kedves Vicikó!
Én azóta sem ettem olyan finom Tatárt! Kb. 10-12 féle fűszert adtak a húsgombóc köré, s mindenki saját ízlése szerint keverte. Még élek, emlékszem!!!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-01-21 20:17

Sándor!
Én a valaholt, egy jó kis vendéglőben gondoltam!!!!!!! :-))))
És így van, ahogy írod, hogy az tényleg kivételes íz volt valamitől. Mi is így emlékszünk.
Mi itthon próbálunk azóta nosztalgiázni.....
Szép hétvégét kívánok Neked!
Üdv: Vici

Seres Sándor
Seres Sándor Sun, 2012-01-22 10:15

Kedves Vici!
Köszönöm, s Nektek is hasonló jókat kívánok!
Üdvözlettel: Sándor

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-01-21 19:46

Kedves Sándor!
Ugye milyen jó hely volt?! Hiányzik bizony!
Minden jót kívánok, és azért jó tatározásokat is... valahol....! :-)
Üdvözlettel: Vici

Seres Sándor
Seres Sándor Sat, 2012-01-21 12:36

Nagyon szép emlékeim vannak az étteremmel kapcsolatban. Amikor odamentünk a menü: Jókai bableves és Tatár beefsteak volt!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-01-21 19:47

Kedves Sándor!
Ugye milyen jó hely volt?! Hiányzik bizony!
Minden jót kívánok, és azért jó tatározásokat is... valahol....! :-)
Üdvözlettel: Vici

861
marhabélszín 450 g
vöröshagyma 60 g
fokhagyma 6 gerezd
vaj 30 g
tojássárgája 3 db
mustár 50 g
ketchup 50 g
3 kávéskanál
fűszerpaprika 3 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
kenyér 50 dkg