Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tatár csülök

Tatár csülök
Tatár csülök
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc színészem kedvenc étele. Remélem nem haragszik meg a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula, aki szenvedélyes vadász és kitűnő szakács hírében áll, hogy az általa elmondott recept alapján elkészítettem ezt a pástétomot, ami minden várakozást felül múlt. Köszönöm, Művész Úr!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Pirítóssal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt csülköt 1 éjszakányi áztatás után, rövid lében puhára főzzük. A levet felhasználhatjuk: lencse, bab, burgonyaleves főzéséhez (nem fogjuk megbánni).
  2. Kicsontozzuk, majd a húst bőrkével, zsírjával együtt, a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk, háromszor-négyszer, akár ötször is átdaráljuk. A lényeg, hogy minél simább pépet kapjunk.
  3. Ehhez a péphez adjuk a vajat, a fűszereket, és pástétommá keverjük. Kóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 087
elküldve: 5
receptkönyvben: 242
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csülökpástétom, pástétom sertés csülökből, füstölt csülökből pástétom

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gigi1
Gigi1 Fri, 2013-01-25 13:08

Kedves Marcsisef ! Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom az egyik kedvenc ételünk . Üdv. Ildikó

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2013-01-25 20:04

Kedves Gigi1.
Nagyon örülök, hogy ez a finomság ízlik a családodnak.
Kellemes hétvégét kívánok.
Üdv. Marcsi

evapauer
Jolimami / evapauer Tue, 2012-03-06 13:04

Óriási ezt a két finom kaját összeházasítani, hiszen csaknem ugyanazokat a fűszereket esszük a csülökhöz, mint ami a tatárhoz kell. Eszembe jutott erről egy recept, amit jópár éve nem csináltam, úgyhogy most "tatár napok" jönnek. Köszönöm az ötletet! Éva

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-03-06 21:41

Kedves Éva!
Köszönöm az elismerést, de ahogy a sztoriban írtam az ötlet nem az enyém.
Én csak elkészítettem az én szám íze szerint.
Üdv: Marcsi

243
füstölt sertéscsülök 1 dkg
vaj 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
ketchup 2 ek
mustár 2 tk
majoranna 1 kk
bors 1 tk
0 ízlés szerint