Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavas park csibékkel

Tavas park csibékkel
Tavas park csibékkel
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Food and Design versenyre készítettem. :)

A nyertesek művei inkább non figuratív ételcsodák voltak, szóval legközelebb affelé kell hajlani inkább, de az én szívem mindig is a mesevilág felé húzott. :)

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A palacsinta tésztához

A túrókrémhez

A csirkéhez

Az ízesítéshez és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb lábosba feltesszük főni 2 kk cukorral a céklagumót.
  2. Megpucoljuk a répákat és a hagymát. Az egyik répát durvára reszeljük, a hagymát apróra vágjuk.
  3. Csinálunk egy palacsinta tésztát. 1 tojást összekeverve 1,5 dl tejjel és 100 g finomliszttel, valamint egy csipetnyi sóval.
  4. Csinálunk egy túrókrémet 125 g túróból, 2 ek tejfölt kis sóval összekeverünk. Egy kisebb serpenyőben felhevítünk 10 g margarint, amibe megpirítjuk egy kicsit az 1 kk oregánót és egy csipet citromborsot, majd a legvégén hozzáadva 1 kk fűszerpaprikát, s ezt is a túróhoz keverjük. Hozzáadunk még 1 kk citromlevet, 1 kk mustárt, végül 1 kk kristálycukrot.
  5. Megtisztítjuk a csirkemellet, kifilézzük, és szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalukat, és lisztbe forgatjuk.
  6. Napraforgó olajban, serpenyőben mindkét oldalukon fehéredésig sütjük, majd félretesszük őket.
  7. A hagymát megfonnyasztjuk az olajban, amiben a csirke sült, majd hozzáadjuk a reszelt répát. Majd felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk oregánóval és egy kis citromborssal, és fedőt helyezve rá pároljuk a zöldségeket 10 percig. Utána belehelyezzük a csirkeszeleteket is, és együtt pároljuk még 20-30 percig.
  8. Megmossuk a fejessalátát, leveleire szedjük, és lelocsoljuk 1 kk ecet, 1 kk cukor és 1 dl víz keverékével.
  9. Levesszük a céklát a tűzről, leöblítjük, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. 1 dl vízbe keverünk 1 kk ecetet, és 1 kk cukrot, és ezzel lelocsoljuk a céklát.
  10. Lereszelünk még egy répát. Megmosunk egy almát, és lereszeljük. Összekeverjük a reszelt répával.
  11. 2 ek almaecethez adunk 1 kk citromlevet, 1 dl vizet, és ezzel leöntjük az almás-céklát.
  12. A megmaradt répából vékony ovális szeleteket vágunk, valamint „csőr”-nek való kisebb háromszög alakú szeleteket.
  13. Kisütjük a palacsintákat. Megkenjük a túrókrémmel, és felcsavarjuk őket.
  14. Kiszedjük a húst a serpenyőből, s leszűrjük a levét.
  15. Ezt a levet visszaöntjük egy serpenyőbe, adunk hozzá 1-1 kk tejfölt és mustárt, majd besűrítjük 1 ek liszttel 1 dl tejet szintén hozzáadva. Melegítés közben kevergetjük, mártás sűrűségre.
  16. A céklát keverjük össze az almás-répás salátával.
  17. A palacsintákat 2 cm vastagságúan karikázzuk fel. Egy nagyobb karikára tegyünk egy kisebbet, közé pedig egy csőrnek szánt répadarabot. A felsőre nyomjunk bele két koriandermagot szemnek, és kész a kiskacsa.
  18. 4-5 szelet csirkét helyezzünk a tányér közepébe egy vonalba, ez lesz a part menti kősor. Egyik oldalát szórjuk meg csipegetett metélőpetrezselyemmel, ez lesz a part.
  19. 3 „kacsát” helyezzünk a „partra”, tehát a petrezselymes részre.
  20. Tegyünk egy kisebb salátalevelet lecsöpögtetve a tányér üres részére. A répás-céklás-alma salátából kanalazzunk ki egy adagot, nyomkodjuk le az öntetet, és gyúrjuk gombóccá. Közepébe nyomjunk még egy cékladarabot. Helyezzük a salátalevélre. A répa-szirmokkal vegyük körbe a gombócot.
  21. A mártást tegyük habzsákba, és a húsokra nyomjunk rá mintákat, valamint a „tavirózsa” mellé 1-1 hullám mintát, majd a csirkék közé is teszünk néhány levél petrezselymet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kategória: tapas
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

csibés tál salátával, palacsinta tekercs csibék répás mártásos csirkemellel és salátával, mesés hidegtál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

877
cékla 1 kis db
cukor 1 teáskanál
sárgarépa 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
tej 1.5 dl
finomliszt 100 g
1 csipet
napraforgó olaj 2.5 teáskanál
sovány túró 125 g
tejföl 2 ek
1 csipet
margarin 10 g
oregánó 1 kk
citrombors 1 csipet
fűszerpaprika 1 kk
mustár 1 kk
citromlé 1 kk
cukor 0.5 teáskanál
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl
citrombors 1 csipet
oregánó 1 kk
víz 4 dl
tej 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
mustár 1 kk
tejföl 0.25 ek
fejessaláta 1 közepes fej
ecet 4 kk
almaecet 2 ek
cukor 2 teáskanál
alma 1 db
citromlé 1 kk
koriandermag 1 kk
petrezselyem 2 csokor