Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi aprópecsenye

Tavaszi aprópecsenye
Tavaszi aprópecsenye
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a könnyű, zöldséges dolgokat, de a hús nem maradhat el a családi asztalról. Ilyenkor már kínálja magát a sok tavaszi friss zöldség, ami mind a fazékba kívánkozik. Ráadásul gyorsan elkészül, és nagyon gyorsan el is fog fogyni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebédre és vacsorára egyaránt gyorsan készíthető, és tetszés szerinti körettel tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a vajon megpároljuk.
  3. Rádobjuk az összezúzott fokhagymát.
  4. Rátesszük a húst, és fehéredésig forgatjuk a vajban.
  5. Kevés fehérborral felöntjük, hogy éppen ellepje.
  6. A zöldségeket megtisztítjuk, és felaprítjuk.
  7. A borsót és a répát a húshoz adjuk.
  8. Ízesítjük sóval és a fűszerekkel.
  9. Beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet.
  10. Ha már majdnem puha benne minden, beletesszük a brokkolit.
  11. A főzőtejszínt elkeverjük 2 ek liszttel, és a húsra öntjük.
  12. Kicsit összeforraljuk, utána ízesítünk.
  13. Párolt rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 024
elküldve: 1
receptkönyvben: 200
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

füstölt sonkás csirkeragu zöldségekkel, zöldséges-sonkás csirkeragu tejszínnel és fehérborral

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mirza
mirza Thu, 2010-04-29 09:09

Kedves Mária! Ez úgy lett tökéletes, ahogy van !!! Mindenkinek csak ajánlhatom!
Amúgy én - sajnos csak - féladagot csináltam pulykahusiból, és fehérbor helyett villányi rosé cuvée volt itthon, úgy hogy azt használtam, de valami mesésen finom lett. Még1x köszönet :D
(Ha van még több hasonló ízvilágú, bevált recepted: JÖHET!)
Szeretettel: Mirza

mirza
mirza Wed, 2010-04-28 14:17

Kedves Mária! Mondd csak, a 15 dkg főtt-füstölt sonkát mikor adod az ételhez? Mirza

631
pulykamell 60 dkg
vöröshagyma 3 db
fokhagyma 5 gerezd
sonka 15 dkg
sárgarépa 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
brokkoli 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fehérbor 1.5 dl
vaj 10 dkg