Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi chop suey

Tavaszi chop suey
Tavaszi chop suey
22 perc / előkészület: 15 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradékfelhasználó recept kínai technikával. De az is lehet, hogy amerikaival. Bővebb sztori itt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes fazékban vizet forralunk. A spárgák végét elpattintjuk, és feldaraboljuk őket. Amíg arra várunk, hogy a víz felforrjon, felaprítjuk a salottát, a gyömbért (héjastul), a fokhagymát és az újhagymát. Ha a víz felforrt, beletesszük a spárgát, kb. 3 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük.
  2. A bacont kis lángon kiolvasztjuk egy kisebb serpenyőben.
  3. A hagymát, fokhagymát 1 kanál olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gyömbért.
  4. Kb. 2 percig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és pár percig kevergetjük. Akkor jó, ha szétválik, és kicsit elkezd kiszáradni. Hozzáadjuk a bacont, átkeverjük. Jöhet a spárga, majd szintén keverés.
  5. Középről széthúzzuk a rizst, és a fészekbe beleütjük a tojásokat. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, hogy mindenhol érje. Gyorsan meglocsoljuk egy lehelet szezámolajjal és szójaszósszal, rászórjuk a karikára vágott újhagymát, és már el is zárjuk a gázt. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 315
elküldve: 2
receptkönyvben: 414
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges rizs, spárgás rizs, sült rizs

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeretek enni
szeretek enni Mon, 2015-04-20 18:01

Én nem teljesen értem, itt mitől fő meg a rizs..
A spárgát ki kell venni a vízből miután megfőtt (hogy leöblítsem) vagy bennehagyjam? Csak mert ha az olajon piruló hagymákba és gyömbérbe beleöntöm a rizst, majd beledobom a bacon-t, a spárgát, majd tojás, akkor a rizs nincs mitől megpuhuljon. Csak úgy tud, ha a spárgát a vízzel együtt öntöm bele, és abban megfő (ami barnarizsnél csomó idő) és csak ezután jön a tojás. Jól sejtem?

csakb
csakb Tue, 2015-04-21 09:00

Előre meg kell főzni a barna rizst, ott is van zárójelben mellette, hogy (főtt). :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-05-22 21:35

Szia,

Sajnálom, hogy nem sikerült...gondolkozom, mi lehetett a hiba, mert borzasztó gyors és egyszerű. Amire gondolni tudok: a wokkal volt baj - ami fura lenne, hiszen az ilyen típusú főzésre lett kitalálva. Én egy vastag vasserpenyőben csináltam, abban még semmi nem égett oda. A másik, amire gondolni tudok, az a rizs. Milyet használtál? A harmadik, hogy onnantól, hogy a tojást ráütöd, tényleg pillanatokon múlik minden, nem szabad, hogy igazán megkeményedjen, akkor jó, ha szinte krémes marad.
Remélem, azért nem ment el a kedved...:(

Szép napot,
Üdv,
Nóra

starla92
starla92 / starla92 Thu, 2014-05-22 17:46

Wokban csináltam, gondoltam abban is jó lesz, de elkezdett odaégni az alja amit ráraktam a rizst és mikor belekerült a tojás csak még rosszabb lett, nagyon furcsa lett mind az állaga, mind az íze, pedig úgy megtetszett a recept...:(

617
barnarizs 2 bögre
olívaolaj 2 ek
szezámolaj 1 ek
tojás 4 db
bacon 4 szelet
zöldspárga 8 közepes db
gyömbér 3 cm
újhagyma 4 közepes db
szójaszósz 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
salottahagyma 1 közepes db