Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi csirkecomb tepsiben

Tavaszi csirkecomb tepsiben
Tavaszi csirkecomb tepsiben
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétköznap délutánonként, amikor a gyerkőceimmel tanulunk a másnapi dolgozatra, nincs időm órák hosszat főzőcskézni a konyhában. Ilyenkor jönnek a szuper-tepsis husik rizzsel! Nem igényelnek hosszas előkészítést, és a rizst sem kell percenként figyelni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zöldségektől isteni zamata lesz a húsnak, és nem hagyja kiszáradni azokat.

Friss salátával vagy uborkasalátával tálaljuk.

Olyan alkalmakra ajánlom, amikor a husinak van ideje sülni, de nekünk nincs a konyhában állni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat jól megmossuk, az esetleges maradványtollakat eltávolítjuk, besózzuk és tepsibe vagy jénaiba helyezzük.
  2. A paradicsomot, paprikát, hagymát (de készíthetjük sárgarépával, paradicsommal és póréval is) nagyobb szeletekre vágjuk, a husikra / közé helyezzük, fűszerkeverékkel megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Egy kis vizet öntünk alá.
  3. Előmelegített, légkeveréses sütőben letakarva 45 percig sütjük, majd a tetőt / fóliát levesszük, és arany barnára pirítjuk. Sütés közben el ne felejtsük a keletkezett fincsi szafttal – ami tálaláskor a rizsre is szuper lesz – egyszer mindenképpen meglocsolni!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 846
elküldve: 2
receptkönyvben: 375
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirke, zöldséges csirke, sült csirke

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2013-08-13 09:48

Szuper recept!!! (: Tegnap elkészítettem, nagyon egyszerű és nagyon finom.

moncsicsi83
moncsicsi83 Tue, 2013-04-16 10:41

Köszi a választ, már csak annyi kérdésem van, ha sózod is a husit, meg a fűszerkeverékkel is megszórod, akkor nem lesz nagyon sós?
Üdv:moncsicsi83

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2013-04-17 15:13

Nem lesz, mert a zöldségek azért elég sokat felvesznek. Ezeket nem sózom, csak pici keveréket szórok a tetejükre. Tudod, úgy halványan, épphogy. Ha sütőzacsiban készíted, akkor talán nem kell annyi só, de én tényleg mindenből keveset használok, hiszen az a sok-sok zöldség ad neki elegendő jó zamatot és sózni még utána is lehet...nem? Majd írj, ha elkészítetted! Üdv, Gréti

hadris
hadris Sat, 2012-03-10 15:25

Ma ezt készítettem ebédre és nagyon finom lett! Köszi a receptet!!!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2012-03-01 12:13

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.03.01. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Detti74
Detti74 Wed, 2012-02-29 20:02

Ha sütőzacskóban csinálod, még egyszerűbb szerintem. Lefedni sem kell, és mosogatni se nagyon :) A krumplit is mellé lehet dobni nyugodtan, a vizet meg a zsiradékot pedig el is hagyhatod.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2012-03-01 14:56

Szia Detti,
igen a sütőzacsis megoldás nagyon praktikus. Én is szoktam használni, de leginkább egybesült húsoknál, mivel tálalásnál nagyon összekutyulódnak a zöldégek és nem tudom egyben, szépen tálalni őket. A család, pedig nagyon népes, úgyhogy akkora zacskó nem létezik, amelyikbe még a krumpli is beleférne, ezért külön sütöm mindig. Igazából a krumplipüré a kedvenc, de erre ritkábban van időm, így marad a rizs!
b

274
csirke alsócomb 6 db
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 3 ek
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint