Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi francia hagymaleves

Tavaszi francia hagymaleves
Tavaszi francia hagymaleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom  tavaszi zsenge hagymák.... mmmm.... mi más is készülhetne belőle, mint egy finom hagymaleves?! :)

hozzávalók / 2 adag

A fűszerkeverékhez

A leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpirítjuk a vékonyra felkarikázott, sózott hagymát az szőlőmagolajon (kicsit oda is kaphat :)).
  2. Felöntjük a borral és pár perc múlva a húslevesalappal, fűszerekkel megszórjuk, és 10 perc múlva belekarikázzuk a zöldhagymát is a szép zöld szárával együtt.
  3. A vajon megpirítjuk a lisztet (nyomhatunk bele 1 gerezd tavaszi friss fokhagymát), és berántjuk vele a levest.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 547
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: leves

egyéb elnevezések

hagymaleves, tavaszi hagymaleves, francia hagymaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Henrietta1983
Henrietta1983 Sun, 2016-03-27 13:46

Elkészítve, köszönöm a receptet. Liszt helyett főtt burgonyát tettem bele.

427
szerecsendió 1 késhegynyi
borsikafű 1 késhegynyi
kakukkfű 1 késhegynyi
tárkony 1 késhegynyi
főzőhagyma 3 közepes fej
újhagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 1 dl
olívaolaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
alaplé 1 l
szőlőmagolaj 0.5 dl
vaj 1 ek