Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi fűleves

Tavaszi fűleves
Tavaszi fűleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csupa egészséges finomság egy harsányan tavaszi leveskében. Részletek itt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szükséges és fellelhető zöldeket begyűjtjük (ne árokpartól, kutyafuttatóról vagy játszótérről), és alaposan megmossuk őket.
  2. A leveleket felaprítjuk, majd a vajon megpároljuk, alaposan össze fognak zuttyanni.
  3. Felöntjük a húslevessel, egyet forralunk rajta, de ne főzzük szét. Itt adhatunk neki pár másodpercet a botmixerrel, hogy zöldebb legyen.
  4. A tejfölt a tojássárgájával kikeverjük, majd adunk hozzá a forró levesből keveset, kikeverjük, aztán a habarást a leveshez öntjük. Ekkor már ne főzzük tovább, és később se forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat. Ha az alaplé után is szükséges, sózzuk.
  5. Díszítsük ibolyával és pitypangvirággal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyógynövényleves, réti fűleves, spenótos-cickafarkas zöld leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

151
spenót 20 dkg
fejessaláta 0.5 db
csalán 2 szál
salátakeverék 5 dkg
pitypang 0.5 marék
vaj 1 ek
alaplé 5 dl
tejföl 1 ek
tojássárgája 1 db