Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi gyümölcsleves Liliom85 konyhájából

Tavaszi gyümölcsleves Liliom85 konyhájából
Tavaszi gyümölcsleves Liliom85 konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféleképpen készítettem már gyümölcslevest (pudingosan, simán, krémlevesként, 50-50%-os vizes-tejes alapon, csak vizes alapon, csak tejes alapon), de a kedvesem, aki egyátalán nem szereti a gyümölcsöket, ebből a fajta vegyes gyümölcslevesből mindig repetát kér! Viszonylag gyorsan és finomat kreálhatunk - Jó étvágyat hozzá :)

 

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészület: A gyümölcsöket megtisztítjuk és ízlésesen feldaraboljuk őket, falatnyi darabokra.
  2. Az almákat meglocsoljuk egy pici citromlével, hogy szépek maradjanak addig, míg a fazékba kerülnek, továbbá így már elő is ízesítjük őket.
  3. Az 1 cs epres pudingport elkeverjük 2 dl tejben csomómentesre, majd magára hagyjuk. Később lesz rá szükségünk.
  4. Egy nagyobb lábasba öntjük a maradék, vagyis 1,3 l tejet, majd ízesítjük is (3-4 db szegfűszeggel, 1 tk fahéjjal, reszelt citromhéjjal és 1 citrom levét is belefacsarjuk). Az édes ízről a 8 édesítőtabletta gondoskodik (én esetemben Süssina).
  5. Figyelmes kevergetés mellett sorban adjuk hozzá az ízesített tejhez a gyümölcsöket, de nem mindet egyszerre, - mert nem akarjuk, hogy szétfőjenek. (Elsőként a körte, majd az almák, a barackok, a meggy, és végül a banán).
  6. Lassan mire mind a lábasba került a tej is fellfort, kevergetve várunk, míg rottyan egyet, aztán picit levéve a tűzről hozzáadjuk a csomómentesre kevert pudingport (amit az elején félretettünk). A hőkiegyenlítés miatt még ezt megelőzően egy evőkanállal veszünk a lábasban lévő léből, és hozzáadjuk a pudingos keverékhez. Ezzel is felforraljuk de nem túl sokáig, aztán a jöhet a főzőtejszín, mely a leves lágyságáárt felel (én 250 ml-t használtam).
  7. Kevergetjük még 2-4 percet, aztán levesszük a tűzről.
  8. Lefedve hagyjuk egy picit, hogy az ízek meg ne szökjenek.
  9. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá :-)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 975
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Liliom85

Mióta szakács: 2012.04.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, vegyes gyümölcsleves, tavaszi vitaminkoktél, pudingos gyümölcsleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

257
tej 1.5 l
epres pudingpor 1 tasak
főzőtejszín 250 ml
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 tk
szegfűszeg 4 db
édesítőszer 8 db
banán 1 nagy db
alma 1 db
alma 1 db
körte 1 db
őszibarack 4 db
meggy 25 dkg