Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi hagymaleves

Tavaszi hagymaleves
Tavaszi hagymaleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és könnyen elkészíthető levesre vágytam így húsvét előtt, mert tudom hogy hamarosan jön a nagy evészet. :) És megláttam a hűtőben a friss, tavaszi újhagymát...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tálaláskor sajtos cipót használtam, de vajas pirítóssal vagy reszelt sajttal is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat előkészítjük, megmossuk, majd fél centis karikákra vágjuk a zöld és a fehér részeket is. A fokhagymákat megpucoljuk, és apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomóval összetörjük.
  2. A lábasba beletesszük a vajat, rá a hagymákat, és lefedjük 5-8 percre legkisebb lángon. Közben 1-2 alkalommal forgassuk át a párolódó hagymát a vajjal. (Nem pirítjuk a hagymát, csak pároljuk.) Közben a vízforralóban felforralunk 1 liter vizet.
  3. A megpárolódott hagymára ráhintjük a púpos evőkanál lisztet, és szép egyenletesen elkavarjuk. Nem baj, ha a liszt hirtelen minden nedvességet felszív.
  4. Kb. egy perc kavargatás után a lisztes párolt hagymát húzzuk félre a tűzről, és fűszerezzük meg (leveskocka, szerecsendió, bors), és öntsük fel a tejjel. Keverjük el csomómentesre, majd öntsük fel a liter forró vízzel.
  5. Tegyük vissza a levest a tűzre, és ha felforrt, főzzük 3 percig kis lángon, lassan kevergetve.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 415
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Moldevit

Mióta szakács: 2015.07.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

újhagymaleves, hagymás leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

237
újhagyma 10 db
fokhagyma 3 gerezd
vaj 50 g
finomliszt 1 púpozott ek
leveskocka 1 db
szerecsendió 2 csipet
bors 1 csipet
tej 1 dl
víz 1 l