Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi kolbásztekercs

Tavaszi kolbásztekercs
Tavaszi kolbásztekercs
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb kelt tészta és kolbász párosítás, amit valaha ettem. Születésnapokra, névnapokra, házibulikra a legjobb választás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyasztható mustárral, ketchuppal, majonézzel... vagy akár friss zöldségekkel is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és az élesztőt, körülbelül 15 percig állni hagyjuk (meleg helyen).
  2. A felfutott élesztős és a maradék tejet, a tojássárgáját hozzáadjuk a liszthez. Illetve megsózzuk.
  3. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Addig gyúrjuk, míg a tészta leválik a kezünkről.
  4. Hozzáöntjük az olajat is, megint meggyúrjuk. Letakarjuk. Körülbelül fél órát hagyjuk kelni.
  5. A megkelt tésztát átdolgozzuk, kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra).
  6. Csíkokra vágjuk (1,5-2,5 cm-es), és minden kolbászdarabkát tésztacsíkba tekerünk.
  7. A tésztacsíkba tekert kolbászdarabkákat tepsibe rakjuk, megkenjük a tojássárgájával, és szezámmagot szórunk rá.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 859
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
29 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

göngyölt virsli, kolbászos kifli, kolbásztekercs, virslitekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eugenica1
Eugenica1 Sun, 2019-04-07 14:59

Azt a nyomorult 3 dl tejet mikor, hová tegyem, öntsem bele?
Kútba ugrok azonnal!

1541
finomliszt 50 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tojássárgája 2 db
cukor 1 késhegynyi
1 kávéskanál
friss élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
szezámmag 2 teáskanál
kolbász 80 dkg