Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi madártej

Tavaszi madártej
Tavaszi madártej
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A madártej egy laza desszert, nagyon finom...mellesleg hamar és könnyen elkészíthető. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet odarakjuk főni, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéből felverjük a habot, a sárgáját kikavarjuk a cukorral (ha megőröljük a cukrot, hamarább elolvad), és hozzákavarjuk a pudingport is. Majd egy kevés tejjel felhígítjuk, hogy legyen folyós.
  3. A fehérjéből habgaluskákat szaggatunk, belerakjuk a vaníliás tejbe, és kifőzzük. Időnként átforgatjuk.
  4. Ha szépen megfőttek, kiszedjük egy tálcára.
  5. A tejet besűrítjük az előzőleg elkészített tojásos, pudingporos masszával. És körülbelül 10 percig kavargatjuk.
  6. Végül pedig desszertes tálacskákba öntjük, és egy egy habgaluskát rakunk a tetejére.
  7. Ha kihűlt, hidegen fogyasszuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 063
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
28 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, pudingporos madártej, a legegyszerűbb madártej

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1009
tej 2 l
cukor 6 ek
vaníliás cukor 4 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojás 6 db