Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi napsugár

Tavaszi napsugár
Tavaszi napsugár
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszváró finomság! Kiváló sörkorcsolyának vagy egy könnyed vacsorának. Recept forrása: italianchips.com

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

A tölteléket ízlésünknek megfelelően variálhatjuk: készülhet pl. cottage cheese-ből medvehagymával.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Jól dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit. Mikor összeállt, formáljunk belőle egy nagy gombócot, és takarjuk le folpackkal, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A felengedett spenótot tegyük egy kisebb edénybe, és kis lángon, lassan kevergetve pároljuk el róla a nedvességet.
  2. Keverjük hozzá a ricottát, a tojást és a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
  3. A tésztát osszuk 2 része, és nyújtsunk belőle 2 darab kb. 30 cm átmérőjű kört (kitartás, nem könnyű kinyújtani!).
  4. Tegyük szilikonos sütőpapírral borított tepsire az egyik körlapot, szórjuk meg a zsemlemorzsával.
  5. A töltelék kb. 2/3-át osszuk el körben a tésztán, a szélétől kb. 2 cm-re. A maradék 1/3 tölteléket halmozzuk a tészta közepére. A tészta szélét ujjainkkal vizezzük be óvatosan, így jobban fog tapadni.
  6. Fedjük be az egészet óvatosan a másik tésztalappal, széleit villával nyomkodjuk össze, a felesleget vágjuk le körben pizzavágóval (így szép szabályos lesz a széle).
  7. A tészta közepét óvatosan borítsuk le egy kisebb tállal, majd körben haladva, kb. 3 centinként vágjuk be a tésztát a tál széléig, és az így kapott kis bevágásokat fordítsuk ki 90 fokkal.
  8. Mikor körbeértünk a tésztán, vegyük le a tálat a közepéről, és villával óvatosan szurkáljuk meg a tál helyét a tésztában. (Tetejét lekenhetjük tojással.)
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készül el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 355
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Spenótos ricottával töltött tészta, spenótos-ricottás napsugár, spenóttal és ricottával töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 90 ml
fehérbor 2 dl
2 ek
spenót 35 dkg
ricotta 35 dkg
tojás 1 db
sajt 10 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek