Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi prosciutto saláta

Tavaszi prosciutto saláta
Tavaszi prosciutto saláta
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmnél csajos estet tartottunk egy pár pohár bor társaságában. Meg is éheztünk időközben, de nem akartuk a szokásos és hizlaló hamburger-cola-sültkrumpli kombót, úgyhogy rittyentettünk egy tavaszias, friss salátát.

hozzávalók / 4 adag

Alap salátához

Mustáros dresszinghez

ajánlat

Ugyanezt az alapsalátát csirkével is elkészíthetjük, vagy csirke és prosciutto keverékével, sőt ha szeretjük, akkor a prosciutto-t felvághatjuk apró darabokra, és megsüthetjük, mint pl. a bacont. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap salátához

  1. A zöldbabot és a spárgát roppanósra, a burgonyát héjastól félkeményre főzzük, majd lehűtjük őket.
  2. A római salátát kisebb darabokra tépkedjük, majd a salátakeverékkel együtt kibéleljük vele a tányérunkat.
  3. A paradicsomot ketté, a burgonyát kockákra, a spárgát hosszában negyedekre, a retket pedig vékony szeletekre vágjuk, és egyenletesen a zöld salátára halmozzuk.
  4. A fenyőmagot kevés olajon barnára pirítjuk.

Mustáros dresszinghez

  1. A mustáros dresszinghez a dijoni mustárt elkeverjük a fűszerekkel, az apró darabokra tördelt parmezánsajttal és a többi hozzávalóval, majd az egészet a salátánk tetejére locsoljuk, és lazán összekeverjük.
  2. A legvégén halmozzuk rá az összegöngyölt prosciutto-t, amit sült fenyőmaggal szórunk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 747
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: skandináv
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

olasz sonkás saláta, mustáros dresszinges vegyes saláta sonkával, fenyőmagos tavaszi saláta prosciutto-val

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

496
prosciutto 400 g
római saláta 1 db
salátakeverék 150 g
koktélparadicsom 12 db
zöldbab 100 g
burgonya 2 közepes db
retek 6 db
zöldspárga 1 csomag
fenyőmag 3 ek
dijoni mustár 2 ek
olívaolaj 1 ek
worcestershire-szósz 1 teáskanál
méz 2 ek
parmezán sajt 50 g
1 kávéskanál
fekete bors 2 csipet