Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi pulykahúsleves

Tavaszi pulykahúsleves
Tavaszi pulykahúsleves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zsírszegény változata a hagyományos húslevesnek. Könnyen emészthető, a főzési idő a harmada a csontos húsból készült társának. Bármilyen betéttel elkészíthető (cérnametélt, grízgaluska, stb.).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű főétel vagy tartalmasabb édesség előtt előétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagy fazékban, hideg vízben feltesszük főzni a húst a hagymával.
  2. Amikor gyöngyözni kezd a víz, a keletkező habot levesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy megint ellepje, és hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket.
  3. Lassan főzzük (villanytűzhely 1-es fokozat), amíg a hús és répák megpuhulnak.
  4. Azonnal fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 500
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves pulykahúsból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
pulykamell 0.5 kg
sárgarépa 4 db
zeller 0.4 db
zellerlevél 1 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
zöldborsó 100 g
kelkáposzta levél 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 1 tk
szerecsendió 1 tk
sáfrány 1 csipet
víz 5 dl