Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi ragu házi gyúrt fűszeres tésztával

Tavaszi ragu házi gyúrt fűszeres tésztával
Tavaszi ragu házi gyúrt fűszeres tésztával
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek tésztát gyúrni, főként mióta a bolhapiacon olcsón sikerült egy szuper "tészta" gépre szert tennem. A tészta összegyúrása kb. 3-4 perc alatt megvan, ha a tojások nem elég nagyok, pici vizet teszek hozzá, és így könnyebben össze tudom dolgozni. A kész tésztát egy kis zacskóba teszem, és a hűtőben pihentetem fél órát. Ez idő alatt gyorsan elkészítem az épp aktuális ragut.

Annyira egyszerű a géppel dolgozni, hogy mire a víz felforr... már dobhatom bele a tésztát... egyet forr... és már szűrhetem le... Ha azt vesszük, kevesebb idő alatt elkészül, mint a bolti... és persze zongorázni lehet közöttük a különbséget... Próbáljátok ki, mert gyerekjáték. Lehet ízesíteni is a tésztánkat, mint most pl. oregánóval, pici sóval és kevés borssal.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta készítése

  1. A kimért lisztet elkeverjük csipetnyi sóval, kevés borssal és a szárított oreganóval.
  2. Hozzáadjuk a tálkában felvert tojásokat, és azután erősen összegyúrjuk. Ha túl kemény a tészta, egy kis vizet pótolunk utána, de a gyúrt tészta nem jó, ha lágy, inkább több fáradsággal kell kidolgozni, semhogy túl lágy legyen.
  3. Folpackba tekerjük, és betesszük a hűtőbe egy fél órácskára.
  4. Felteszünk egy nagy fazékba vizet forralni.
  5. Elővesszük a tésztánkat, és lisztezett deszkán 6 részre vágjuk. Kicsit ellapogatjuk, belisztezzük a darabkákat, és a nyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtjuk. Felszeleteljük, és ha a víz felforr, beletesszük a tésztát. Az első forrás után kb. fél percig főzzük, és leszűrjük.
  6. Összekeverjük a raguval, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Kevés sajttal meghintjük.

A ragu készítése

  1. A húsos szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a felaprított mángoldszárat is.
  2. Ezzel is kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Rátesszük a laskára vágott medvehagymát is. A szárát kicsit előbb belerakjuk, mert az nehezebben puhul. Az egész történet 4-5 perc.
  4. Ezután felöntjük a tejszínnel. Kiforraljuk, majd a legvégén hozzáadjuk a mángold leveleket is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 954
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi tészta gombás raguval, házi gyúrt tészta medvehagymás-gombás raguval, fűszeres házi tészta tejszínes gombás raguval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

627
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
oregánó 2 kk
1 csipet
kolozsvári szalonna 10 dkg
gomba 20 dkg
medvehagyma 1 csokor
mángold 20 dkg
főzőtejszín 30 ml
olívaolaj 4 ek
újhagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint