Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi saláta árvácskával

Tavaszi saláta árvácskával
Tavaszi saláta árvácskával
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eldöntöttem, hogy szeretnék a virágokról írni egy cikket, és egy kicsit mélyebben beleásni magam a témába, így tettem velük egy próbát, és kipécéztem az árvácskát. Egyrészt mert most van a szezonja, másrészt mert akárhányszor meglátom, valami különös vágy fog el, hogy megegyem. Na, jó ez csak vicc. De tény, hogy kíváncsivá tett. Korábban azt gondoltam, hogy csak dekorációs funkciót látnak el a virágok egy-egy ételben. Azonban miután megkóstoltam, megdöbbentett, hogy nem csak szép, de finom is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a fürjtojásokat, majd ha már kemények, pucoljuk meg kb. a felét, a többit hagyjuk meg díszítésnek.
  2. Mossuk meg a retket, újhagymát, madársalátát és az árvácskát, majd apróra daraboljuk fel a zöldségeket.
  3. Keverjük össze a tojásokat és a többi hozzávalót egy nagy tálba, majd facsarjuk rá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 312
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

saláta árvácskával, virágsaláta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Tue, 2015-03-31 16:32

Engem az érdekelne, hogy vadárvácska vagy a nemesített árvácska szerepel a receptetben. Vagy mindkettővel kóstoltad már?

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2015-03-23 11:51

Csak a virágja, a többi része enyhén mérgező. Ehető még például a sásliliom (savanykás) és a sarkanytúka (pikáns, enyhén csípős) virága is.

133
madársaláta 50 dkg
újhagyma 6 közepes db
retek 10 db
citrom 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fürjtojás 10 db
árvácska 10 fej