Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi sertéssült

Tavaszi sertéssült
Tavaszi sertéssült
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavasz friss ízei mindig jó étvágyat csinálnak a család tagjainak. A friss főzőhagyma, zöldborsó, paprika, paradicsom és a zöld fűszerek ínycsiklandó elegyet alkotnak a téli, nehezebb étkek után.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Télen is elkészíthető, de akkor szalonnazsíron, vörösborban párolom a húst. Ettől a ragu masszívabb, téliesebb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket mosás után feldaraboljuk. A húst kissé kiklopfoljuk és besózzuk, kicsit borsozzuk.
  2. Az olajon megpuhítjuk a hagymát, a karikára vágott kolbászt is hozzátéve. Az üveges hagymára ráterítjük a hús szeleteket, kevés vizet (vagy bort) öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.
  3. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, a majorannát, és egy kis ideig még pároljuk a fedő alatt.
  4. A végén ráborítjuk a paprika és paradicsom kockákat, és készre pároljuk pár perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne lecsós legyen, a paprika ne főjön meg, maradjon roppanós.
  5. Tálaláskor petrezselymes újburgonyát teszünk mellé vagy vajas krumplit.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 206
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fifinger

Mióta szakács: 2014.02.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges sertésragu, tavaszi sertésragu, sertésragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

744
sertéstarja 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
lángolt kolbász 15 dkg
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek