Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi sonkás-zöldséges töltött bucik

Tavaszi sonkás-zöldséges töltött bucik
Tavaszi sonkás-zöldséges töltött bucik
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét előtt mindenki keresi a sonkás-, medvehagymás- , túrós kiflirecepteket a neten, gondoltam, mutatok egy sokkal egyedibb csavarású, tavaszi töltelékes változatot, próbáljátok ki!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

ajánlat

35 tortellini formájú buci lesz ebből az adagból, ami elég tetemes. Kínálhatjuk húsvétkor, vagy a nap bármelyik szakában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval összeszitáljuk egy nagy tálban, a közepébe mélyedést képzünk, beletördeljük az élesztőt, rászórunk egy csipet cukrot, és egy deciliter langyos tejjel locsoljuk. Picit összekeverjük, és hagyjuk ott felfutni.
  2. A tálba tesszük az összes többi tészta alapanyagot, egyedül a vajból csak 5 dkg-ot, mert a másik 2 dkg még később kell majd.
  3. Begyúrjuk a tésztát, halványan belisztezzük a tál alját, úgy hagyjuk benne a pihenni egy órát, kendővel letakarva meleg helyen.
  4. Utána kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a maradék vajjal. Először jobbról-balról, majd fentről-lentről behajtjuk a tésztát, és így is hagyjuk egy fél órácskát pihenni, csoda szép bucika lesz.
  5. Közben összeállítjuk a tölteléket. Én aprítógéppel csináltam, először a sonkát, sajtot és zöldségeket szecskáztam, majd hozzáadtam a tojást, a tejfölt, a mustárt is, és pici fűszerezés után krémesítettem tovább. De a sonka és a hagyma minikockázásával és a sajt+répa reszelésével is megoldható ez a feladat.
  6. Ekkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  7. Aztán megint kinyújtjuk, ha tudományosak akarunk lenni, akkor 56x48 centisre, hogy pontosan 35 db 8x8 cm-es négyzetet tudjunk kivágni belőle.
  8. A kiszabott lapocskákra egy-egy duci teáskanálnyi tölteléket teszünk, és mint egy tortellinit, egyik sarokból az ellentétes oldali sarok felé felcsavarjuk, a másik két végét összenyomva, hogy a töltelék ne tudjon kiszaladni belőle.
  9. A bucikat úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, hogy hagyunk pici helyet közöttük, inkább több lépésben süssük őket, hogy megtartsák a formájukat.
  10. Az így sorba rakott töltött tésztákat megkenjük tojásfehérjével, és előre lereszelt sajtból pici kupacokat teszünk rájuk.
  11. Na, ekkor mehetnek az előmelegített sütőbe 180 fokon, tálcánként kb. 20-25 percre sülni.
  12. A sütőből kivéve tegyük egyből a kínáló tálra a töltött bucikat, és ha tudunk, várjunk egy pár percet, mielőtt megkóstolnánk, mert nagyon forró ekkor még a belseje. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 446
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
329 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Tavaszi töltött kifli, sonkás töltött kifli, sonkás-zöldséges töltött kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

322
finomliszt 500 g
2 csipet
friss élesztő 25 g
cukor 1 csipet
tej 2 dl
tojássárgája 1 db
tejföl 1 dl
vaj 7 dkg
sonka 20 dkg
sajt 10 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 ek
sárgarépa 0.5 közepes db
póréhagyma 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
tojásfehérje 1 db
sajt 10 dkg