Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi sóskaleves

Tavaszi sóskaleves
Tavaszi sóskaleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy orosz barátnőmnél ettem egyszer, nagyon ízlett, kipróbáltam, sikere van a családban is. Tavasszal rendszeresen főzöm friss sóskából.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Remekül felhasználható hozzá a maradék húsleves is természetesen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, tojásszeletelővel hosszában-széltében felvágjuk.
  2. 1 liter vízbe rakunk 2 leveskockát (vegamixet is lehet persze használni), ebben megfőzzük az aprólékot. Lefejtjük a húst a csontról, és apróra felkockázzuk.
  3. A sóskaleveleket megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
  4. A meleg levest leszűrjük, belerakjuk a felkockázott húst és a felcsíkozott kemény tojást. A sóskát akkor rakjuk bele, amikor a leves már csak meleg, de már nem forró, tálalásra kész, mert elveszíti a sóska színét.
  5. Ha úgy érezzük, hogy szükséges, kevés citromlével még savanyítunk rajta, hogy még pikánsabb legyen.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 867
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
287 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sóskaleves, sóskaleves csirkével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jevuska
jevuska Sat, 2016-07-30 20:37

Én a hús főzésekor egy kisebb felkarikázott sárgarépát is hozzáadok, no meg természetesen nem maradhat el a szemes feketebors sem

242
sóska 15 dkg
tojás 2 db
csirkeaprólék 50 dkg
leveskocka 2 db
víz 1 l