Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi spárgás csirketekercs

Tavaszi spárgás csirketekercs
Tavaszi spárgás csirketekercs
61 perc / előkészület: 15 perc főzés: 6 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tavasz, akkor spárga!

Én többnyire főtt burgonyával és salátával tálalom ezt a könnyű főételt, de édesburgonyapürével is csodás. Vaj helyett olaj vagy zsír, bacon helyett pedig sonka vagy szalámi is tökéletes. Kísérletezz bátran!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát tisztítsuk meg, távolítsuk el a fás részeket, és tegyük lobogó, vízbe 6 percre. A főzővízbe tegyünk egy nagy csipet sót és egy vastag citromkarikát (vagy egy-két ek. citromlevet).
  2. Amíg a spárga fő, klopfoljuk ki a húsokat. Én addig ütlegelem, amíg át lehet látni a papírvékony szeleteken. Ezután fűszerezzük. Én csak sót használok, de tehetünk rá borsot vagy más fűszert, amit csirkéhez használunk.
  3. A spárgákat a 6 perc elteltével tegyük azonnal hideg vízbe, hogy megálljon a főzési folyamat, majd papírtörlővel törölgessük őket szárazra.
  4. Egy szelethez átlagosan négy spárgát számoljunk. Tegyük a spárgákat a hús közepére, majd göngyöljük össze. Tekerjük körbe rajta a bacont is, és kézzel szorongassuk meg. Nekem sosem esik szét, de fogpiszkálóval lehet fixálni, ha túl lazának találjuk.
  5. Vastagon vajazzunk ki egy tepsit, majd sorakoztassuk fel a tekercseket úgy, hogy a spárga "virágos" vége leérjen a tepsi aljára. Így azok zamatosak és ropogósak lesznek.
  6. 180 fokon körülbelül 40 perc alatt elkészül. A sütési idő függ a hús vastagságától és a mennyiségtől is.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 839
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.25.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás hústekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
csirkemell filé 1 db
zöldspárga 16 db
bacon 4 szelet
vaj 2 ek
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint